През 2023 г. средният дневен брой на руските жертви (убити

...
През 2023 г. средният дневен брой на руските жертви (убити
Коментари Харесай

UK разузнаването: Русия губи 300 войници повече на ден

През 2023 година междинният дневен брой на съветските жертви (убити и ранени) в Украйна е повишен с съвсем 300 дневно спрямо 2022 г, излиза наяве от ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, обобщение от който е показан в обществената мрежа X.

Увеличението на междинните дневни загуби както се оповестява от украинските управляващи, съвсем несъмнено отразява деградацията на съветските сили и прехода й към всеобща войска с по-ниско качество и огромно количество след  " частичната готовност " на резервистите през септември 2022 година

Вероятно на Русия ще са нужни пет до 10 години, с цел да възвърне своите високо подготвени и опитни военни елементи.

Ако жертвите продължат със настоящето движение през идната година, до 2025 година Русия ще е понесла над половин милион убити и ранени за три години война. Това е в пъти повече от 70 000 жертви на Съветския съюз в деветгодишната съветско-афганистанска война.

Разсекретен отчет на американското разузнаване прави оценка, че войната в Украйна е коствала на Русия 315 000 убити и ранени бойци, или съвсем 90% от персоналния състав, който е имала, когато е почнал спорът, ставя ясно от информация на Ройтерс на 12 декември.

За целия ноември съветските загуби на военни са приблизително 931 дневно, по данни на Генералния щаб на Украйна. Това се показва в разузнавателен отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че преди това най-смъртоносният регистриран месец за Русия е бил март 2023 г. със приблизително 776 загуби дневно - в разгара на съветското нахлуване против Бахмут.

Украйна третира загубите си като държавна тайна и чиновници споделят, че разкриването на цифрата може да навреди на военните му старания. Доклад на " Ню Йорк Таймс " от август цитира американски публични лица, съгласно които броят на убитите украински бойци е близо 70 000.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР