През 2023 г. се появиха много данни за невъзпитани туристи

...
През 2023 г. се появиха много данни за невъзпитани туристи
Коментари Харесай

Пасажерите в самолетите пощуряват, пият и буйстват. Убедени са, че имат такова право

През 2023 година се появиха доста данни за невъзпитани туристи по целия свят - повреждат обекти на културното завещание, ядат застрашени типове и крадат, само че и на самолетните компании им се постанова да се оправят с необуздани пасажери
Пасажерът Филип Баум наскоро претърпял един от най-неудобните полети в живота си, с този щрих стартира публикация на CNN за това, че пасажерите към този момент отхвърлят да съблюдават каквито и да било правила. 

За Баум било явно, че съседът му по място, бил пийнал до козирката. Затова стюардесите му отказали повече алкохол. " Но аз видях по какъв начин той съумя да измъкне още алкохол количката им ", спомня си Баум.

За Баум, който пътувал в икономична класа, да бъде в такава непосредствена непосредственост до " непокорния " пътник в продължение на няколко часа не било по никакъв начин прелестно.

" Всъщност мислех, че ще повърна. Човекът кървеше, вонеше и беше " мъртво " пийнал ", споделя той пред CNN Travel. 

По време на полета Баум почувствал, че поставя неимоверни старания, с цел да управлява личната си реакция на обстановката.

Баум е специалист по авиационна сигурност, създател на DISPAX World, интернационална организация за ръководство и ограничение на невъзпитаните пасажери в самолетните компании.

Преди пандемията статистическите данни, записани от Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), демонстрират, че хората с пошло държание в самолетите се усилват. Дискусиите по въпроса се разрастваха, като Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) започва своята самодейност #notonmyflight през 2019 година, целяща да увеличи информираността на пасажерите.

По време на пиковите години на Covid - 19 по-малкото полети не означавали по-малко проблеми - най-малко не в Съединени американски щати, където докладваните произшествия нарастнали. В началото на 2021 година данните на Федералната авиационна работа достигнали това, което представител на FAA нарекъл пред CNN Travel, " рекордно високо " ниво, с доста разногласия, по отношение на тогавашното наложително предписание за носене на маска за лице. Както сподели американската стюардеса Сузана Кар пред CNN Travel същата година: " Очаквам да се появи пасажер, който може да прояви принуждение ". 

Докладваните произшествия в Съединени американски щати от този момент намалели, само че остават доста по-високи от равнищата преди пандемията. 

Тъй като случаите постоянно попадат в заглавията (включително пасажери, плъзгащи се по евакуационната пързалка, удряне и хапане на стюардеси и принуждаване на самолета да се отклони от плануваната дестинация, с цел да изброим единствено няколко), авиационните управляващи се питат по какъв начин сме стигнали до тук и дали можем да се промени това. 

Последните налични данни на IATA от 2022 година демонстрират, че множеството произшествия включват неспазване на правила и словесно принуждение и пиянства. Тези произшествия са по-малко рискови, само че към момента се преглеждат като евентуално нездравословни за сигурността на полетите.

В документ от 2023 година, наименуван " Още по-безопасно и по-приятно въздушно пътешестване за всички: Стратегия за понижаване на случаите с невъзпитани пасажери ", IATA декларира, че до момента в който " единствено дребна част " от пасажерите се държат неприятно, тези пасажери " имат непропорционално влияние ".

Инцидентите биха могли да " застрашат сигурността и сигурността на самолета, другите пасажери и екипажа ", споделя IATA. Има и влияние върху психологичното здраве на екипажа и пасажерите и нараснала възможност от неуместни отклонения, закъснения или анулирания.

Разговорът за неприемливото държание на хора на публични места се води отвън авиационната промишленост. В Обединеното кралство, да вземем за пример, има нарастване на това, което профсъюзът на театралните служащи Bectu назовава " рисково антисоциално държание " измежду посетителите на театъра. Междувременно през 2023 година се появиха доста данни за неприятно държание на туристи по целия свят - повреждат обекти на културното завещание, ядат застрашени типове и крадат.

Авиационният психолог Александра Капела твърди, че " продължителната онлайн работа и лимитираните обществени взаимоотношения " може да са повлияли на нашите " равнища на комфорт в близки пространства, като да вземем за пример самолети ".

Капела също по този начин приписва увеличението на необузданото държание на пасажерите с това, че някои " в този момент гледат на пътуването като на право и привилегия, откакто са претърпели неустановеност и ограничавания ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР