През 2023 г. Rafa Nadal Academy ще продължи да подкрепя

...
През 2023 г. Rafa Nadal Academy ще продължи да подкрепя
Коментари Харесай

Rafa Nadal Academy организира тренировъчен лагер за 100 украински деца


През 2023 година Rafa Nadal Academy ще продължи да поддържа младите тенис гении на Украйна. В резултат на съглашение, подписано сред академията, ITF и украинската федерация, 100 украински деца ще имат опцията да проведат двуседмичен подготвителен лагер в Манакор. Rafa Nadal Academy провежда такава самодейност и предходната година, когато 24 подрастващи тенисисти от Украйна имаха опцията да се приготвят в Майорка в продължение на няколко седмици.

Играчите, които ще вземат присъединяване в плана, ще бъдат селектирани от вицепрезидента на украинската федерация Евгени Зукин и част от треньорите в академията, като един от тях – украинката Наталия Мордасова, ще дава отговор за пътуването и престоя им в Майорка.

„ От една година насам обстановката в страната ми е доста комплицирана. Нормалният ежедневен живот е доста сложен, а този на тенисист – съвсем неосъществим. От април предходната година насам Rafa Nadal Academy даде работа на доста украински треньори и предложения доста играчи от нашата страна да упражняват в академията. Чрез този планове издигнахме самодейността на по-високо равнище и имаме опция да предоставим положително преживяване на толкоз доста деца. Това е неповторима опция за тях, защото сега в Украйна е доста мъчно да се намерят места за тренировки. Аз, децата и техните фамилии сме доста признателни на Rafa Nadal Academy за всичко, което вършат за украинския тенис от началото на войната “ – показа Мордасова.

„ Тези деца минават през големи компликации и седмиците в академията няма да трансформират живота им, само че все пак се радваме, че можем да предоставим едно положително преживяване на тях и фамилиите им. Всички те ни споделиха, че времето, прекарано при нас, им оказва помощ най-малко за малко да се откъснат от трагичната действителност в тяхната татковина и да се насладят на едно незабравимо преживяване. Надяваме се, че със съдействието на ITF украинската федерация ще продължим да оказваме помощ на младите тенисисти в Украйна в тази сложна и мъчителна за тях обстановка “ – разяснява от своя страна Тони Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР