През 2023 г. прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са

...
През 2023 г. прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са
Коментари Харесай

Близо 7000 осъдени с акт от Апелативна прокуратура-Пловдив за 2023 г.

През 2023 година прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са внесли в съда общо 6568 акта, като наказаните и глобени лица с влезнал в действие правосъден акт са 6966. Това излиза наяве от отчетния отчет на Апелативна прокуратура-Пловдив, който бе показан през днешния ден от апелативния прокурор Тодор Деянов на годишното заседание на магистратите. На разбора участваха заместник-апелативните прокурори Румен Попов и Божидара Попова, сътрудниците им, както и административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в правосъдния регион, който включва областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян. Гости бяха шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в апелативната зона, представители на Групово дело БОП и ДАНС.

В свое писмо до магистратите и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов ги поздрави за отличната работа през годината.    

Изнесените данни в отчета сочат още, че прокурорите от апелативната зона са осъществявали наблюдаване, контрол и управление по 46 365 досъдебни производства, формирани по общия ред. Наблюдавани бързи производства през предходната година са общо 4358. 

През 2023 година в апелативния регион са следени 2549 досъдебни производства с предмет наркотични субстанции и прекурсори, като има растеж по отношение на през 2022 година, когато тези каузи са били 2179. Общо 789 са следените досъдебни производства за данъчни закононарушения.

През 2023 година в региона на Апелативна прокуратура-Пловдив са били следени общо 719 преписки за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение, като те са повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 507.  Най-много от тях са за причиняване на телесна щета, следват заканите за ликвидиране и неизпълнението на заповед за отбрана от домашно принуждение.  Пострадали през годината са били 323 лица, от тях 293 - дами. 

Апелативният прокурор Тодор Деянов заключи и целите на магистратите през тази година, които са свързани с бързината и срочността при следствие на делата. Той акцентира и положителното взаимоотношение в работата на прокуратурата и полицията в апелативната зона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР