През 2023 г. не е трудно да си представим, че

...
През 2023 г. не е трудно да си представим, че
Коментари Харесай

Този преследвач на бури заснема зашеметяващи снимки на екстремно време

През 2023 година не е мъчно да си представим, че живеем в последните времена, с апокалиптични метеорологични събития, случващи се през цялата година и по целия свят.

От началото на хилядолетието се следи „ зашеметяващо повишаване на обвързваните с климата бедствия “, според Организация на обединените нации. Между 2000 година и 2019 година 3,9 милиарда души са били наранени от 6681 свързани с климата бедствия, спрямо 3,2 милиарда души, наранени от 3656 сходни събития сред 1980 и 1999 година

Преследвайки бурите, една жена се хвърля на пътя на някои от най-разрушителните диви сили на планетата Земя, записвайки изображения, които могат да ни оказват помощ да разберем и предскажем рискови метеорологични феномени.

Обратна връзка за реклама

Въпреки че е счетоводител по специалност, Сара Хасан Ал-Сайех назовава себе си   първата кувейтско-арабска жена ловджия на стихии. Когато не пресмята числата, Ал-Сайег наблюдава свирепи стихии, с цел да снима   дивата хубост на природата и да документира нашите изменящи се климатични системи.

Снимане на изменящото се време

Преди да стартира да преследва стихии, Ал-Сайег, на 40, снима пейзажи и градски пейзажи като занимание. Ентусиазмът й към метеорологичните феномени се възпламенява инцидентно.

През 2011 година тя излиза да снима пейзаж. „ Внезапно тази голяма прашна стихия Хабуб идваше към мен и бях удивен от нея “, спомня си Ал-Сайег.

„ Хабуб е арабски термин … стена от облак, която се образува, когато има ниска бликам, идваща от север, и тя ще вдигне праха “, изяснява тя.

„ Помислих си, по какъв начин стана това? Как е допустимо? И бях привързан от този миг. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР