През 2023 г. Китай най-вероятно ще оглави класацията на доставчиците

...
През 2023 г. Китай най-вероятно ще оглави класацията на доставчиците
Коментари Харесай

През 2023 г. Китай ще оглави глобалното производство на 5G смартфони, прогнозира доклад на Canalys

През 2023 година Китай най-вероятно ще оглави класацията на доставчиците на 5G смарт телефони, сочи отчет на интернационалната организация за пазарни изследвания Canalys. Очакванията са в световен мащаб те да доближат близо 800 милиона бройки, като на континенталната част на Китай, Тайван и Хонконг ще се паднат 34% от общото количество, предава bulgarian.cri.cn.

Експертите на Canalys плануват през 2020 година 17,5% от смарт телефоните, създадени в Китай, да могат да поддържат 5G, а до 2023 година техният дял да нарасне до 62,7%.

„ Инвестициите на китайските оператори в 5G ще доближат 5 милиарда $ тази година, а в страната ще бъдат построени към 70 до 90 хиляди базови станции ", разяснява Муо Дзя, един от създателите на отчета. Canalys отбелязва, че политиката на държавното управление за поощряване разработките и развиването на 5G мрежата и обвързваните с нея технологии са мощен и ефикасен мотор за бързото развиване на някои пазари като Китай. „ В Китай има също по този начин доста огромни производители и снабдители на 5G съоръжение, което ще са в основата на агресивното пазарно развиване през идващите няколко години ", споделя Никол Пън, вицепрезидент на Canalys.

Според нея обаче, цялостното разрастване на 5G ще отнеме много повече време и ще бъде доста по-комплексно от това при предходните генерации мобилни мрежи, прибавя тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР