През 2023 г. киноманите ще имат редица причини да се

...
През 2023 г. киноманите ще имат редица причини да се
Коментари Харесай

Кои са най-очакваните филми през 2023 г.?

През 2023 година киноманите ще имат редица аргументи да се насочат към залите с огромния екран или да се настанят комфортно пред тв приемниците и да включат стрийминг платформите.

Първият месец на новата година стартира с екшън и комизъм. Ще го обезпечат Дженифър Лопес и Джош Дюамел в „ Сватба с пушка “, който споделя за двойка, която преоткрива за какво са се влюбили, откакто незаконна тайфа прекъсва мечтаната им женитба и те би трябвало да спасят фамилиите си.

А емблематичният английски режисьор Гай Ричи и международната екшън звезда Джейсън Стейтъм сервират шеметната шпионска комедия „ Операция Форчън: Троянски кон “, в която специфичен сътрудник вербува холивудска звезда в интервенция под прикритие. 

През февруари чакаме нова френска екранизация за Астерикс и Обеликс, които този път ще оказват помощ на единствената щерка на китайски император. Звездният искра носят Марион Котияр в ролята на Клеопатра и Венсан Касел в ролята на Цезар.

Какво бихте избрали да спасите – фамилията си или човечеството? Това пита майсторът на страховитите мистерии М. Найт Шамалан в „ Почукването “ – акомодация на романа на Пол Трембли „ Призраци в моята глава “.

„ Ние четиримата сме тук, с цел да предотвратим Апокалипсиса. Семейството ви беше определено и би трябвало да вземе едно извънредно решение. В противоположен случай светът ще свърши. “

Миналото и бъдещето се срещат и кой ще оцелее ще разберете, в случай че гледате през март „ 65 “, който споделя за астронавт – в ролята Адам Драйвър, който катастрофира с галактическия си транспортен съд на неразучена планета, която се оказва, че е обитаема с динозаври.

Най-напрегнатата и кървава част от поредицата досега дава обещание да е „ Писък 6 “. Убиецът Гоустфейс този път сее гибел в Ню Йорк.

За четвърти път ще бъдем напрегнат с „ Джон Уик “ – в ролята Киану Рийвс, като този път наемният палач се бори с мощна организация, с цел да завоюва свободата си.

Своя безподобен комичен жанр евентуално ще ни сервира през април Тайка Уайтити. В корените на продукцията „ Следващият печеливш гол “ е международният връх за най-голяма победа в мач на ФИФА – през 2001 година футболният тим на Американска Самоа губи с 31-0 от Австралия. 

През май – повторно за годината, Дженифър Лопес още веднъж ще се бори за живота си – в „ Майката “. Този път обаче обликът й е на килърка, която напуща скривалището си, с цел да отбрани щерка си, която е изоставила преди години.

През 2023 година ще излязат продължения на едни от най-успешните кино поредици в историята на киното. През май това е десетата част на „ Бързи и гневни “, а през юни – именитият Харисън Форд за финален път влиза в иконичния облик на Индиана Джоунс.

„ Не имам вяра в вълшебства, само че през живота ми съм виждал неща – неща, които не мога да обясня. Но осъзнах, че не е толкоз значимо в какво вярваш, а какъв брой мощно вярваш в него. “

През юли ще е време за „ Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа “. В най-новия филм от изключителната поредност, белязала вечно освен жанра шпионски екшън, само че и развлекателното кино като цяло, предишното се завръща и слага Итън Хънт – в ролята Том Круз, пред алтернатива със смъртоносни последствия.

„ Дните, в които се бориш в името на така наречен общо богатство завършиха. Това е шансът ни да направляваме истината – концепциите за вярно и неверно за всички хора за епохи наред. Бориш се да спасиш блян, който не съществува и в никакъв случай не е съществувал. Трябва да избереш страна. “

Отново през юли всепризнатият занаятчия на трагичното киноизкуство Кристофър Нолан ще „ взриви “ кината с биографичния епос за известния като „ бащата на атомната бомба “ мистериозен американски физик Робърт Опенхаймер – в ролята Килиън Мърфи.

„ Представяме си бъдеще и това, което виждаме ни ужасява. Няма да се опасяват от това, до момента в който не го схванат. И няма да го схванат, до момента в който не го употребяват. (...) Не знам дали може да ни се довери сходно оръжие. Но нямаме избор. Ще каже ли някой в миналото истината за това, което се случва тук? “

Рязко сменяме жанра и настроението, защото лятото ще донесе и „ Барби “ – в ролята Марго Роби. Малко се знае за кино лентата, въодушевен от популярната кукла, само че той се разказва като сантиментална комедия за една несъвършена кукла, която влиза в същинския, човешки свят с вярата да откри себе си.

И още продължения през септември – тогава е ред на третата част на „ Закрилникът “ с присъединяване на Дензъл Уошингтън и Дакота Фанинг. Четвърта задача ще има и за „ Непобедимите “, в който с изключение на Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм ще забележим и рапъра 50 Cent и Меган Фокс.

„ Хелоуинският “ октомври по традиция е за филми на ужасите. Почитателите на хоръра занапред чакат продължението на емблематичния „ Екзорсистът “.

С огромен интерес през ноември се чака научнофантастичният авантюристичен „ Дюн: част втора “, който стартира от момента, в който завърши първият филм – в търсене на възмездие за погубено семейство и попречване на едно извънредно бъдеще. Към Тимъти Шаламе и Зендая се причисляват Хавиер Бардем, Кристофър Уокън, Остин Бътлър, Флорънс Пю и Стелан Скарсгорд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР