През 2023 г. до момента от страна на Районната инспекция

...
През 2023 г. до момента от страна на Районната инспекция
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: От началото на годината от РИОСВ – Пловдив са извършили 11 проверки в община Стамболийски

През 2023 година досега от страна на Районната ревизия по запазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив са осъществени 11 инспекции в община Стамболийски за съществуване на нерегламентирано изхвърлени боклуци. Това сподели служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова по време на парламентарния надзор.  

За целия интервал от 2021 година досега има над 40 инспекции тук-там в общината за нерегламентирани замърсявания. При открити от специалистите нерегламентирани замърсявания са издавани неколкократни наставления на кмета на община Стамболийски за разчистване. При осъществен следващ надзор е открито, че редица от тях са изпълнени, като се изключи открито замърсяване по поречието на р. Въча в землището на с. Куртово Конаре, което не е изпълнено в законоустановения период. Съставен е акт и наказателно разпореждане на стойност три хиляди лева на кмета на община Стамболийски. Наказателното разпореждане е обжалвано и анулирано от съда, сподели Карамфилова, написа Българска телеграфна агенция.

В отговор на депутатски въпрос за изхвърляне на боклуци в коритото на река Марица, министър Карамфилова отговори, че е осъществена инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда, взаимно с представители на община Стамболийски.

При инспекцията на място, по протежението на полски път, граничещ с река Марица, след пречиствателната станция за отпадъчни води в Стамболийски, е открито нерегламентирано замърсяване с боклуци – с битов, строителен и растителен темперамент. За установеното при инспекцията нерегламентирано бунище е обещано наставление на кмета на община Стамболийски, със период за разчистване 16 май т.г., сподели министърът.

Тя уточни, че на 17 май ще бъде извършена нова инспекция за осъществяване на предписанията. След приключване на периода за осъществяване на даденото предписани, ще бъде осъществен следващ надзор, а при несъблюдение, ще се подхващат административно-наказателни ограничения, според условията за Закона за ръководство на отпадъците.

Експерти от РИОСВ-Пловдив са направили планови инспекции на нерегламентирани замърсявания във всички обитаеми места в община Стамболийски. Констатирано е нерегламентирано замърсяване в землището на с. Три водици, сподели Карамфилова. Тя добави, че е издадено наставление за разчистване със период 9 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР