През 2023 г. броят на туристите, посетили Вършец, е приблизително

...
През 2023 г. броят на туристите, посетили Вършец, е приблизително
Коментари Харесай

40 000 туристи са посетили Вършец през 2023 г.

През 2023 година броят на туристите, посетили Вършец, е почти 40 000, а осъществените нощувки – 67 000 броя, стана ясно на работна среща на представители на местата за настаняване с управлението на общината в курортния град. 
Срещата беше открита и ръководена от кмета инж. Иван Лазаров. На нея беше разискван миналия туристически сезон 2023 година От доклада стана ясно, че събраният туристически налог за предходната година е в размер на 49 795 лева
В проекта за развиването на туризма в община Вършец за 2024 година се планува поддържане на съществуващата туристическа инфраструктура, възстановяване на достъпа и запазване на естествените и антропогенни запаси, поддържане на съществуващите и маркировка на нови екопътеки, поддръжка на озеленените площи в Слънчевата градина и парка, присъединяване в национални туристически изложби, издаване на рекламни материали (флаери, дипляни, брошури, туристическа карта). Продължава и онлайн рекламата във Facebook страницата „ Туризъм и СПА “ и мобилното приложение „ Визит Вършец “, както и дълготрайна цифрова реклама във Фейсбук & Гугъл Ads.
Всички присъстващи представители на категоризирани места за настаняване изрекоха отзиви и с тяхно присъединяване бяха набелязвани целите в бъдещото развитите на туризма в общината през 2024 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР