През 2023 г. българският авиационен сектор е достигнал на 92%

...
През 2023 г. българският авиационен сектор е достигнал на 92%
Коментари Харесай

Авиационният сектор е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията


През 2023 година българският авиационен бранш е достигнал на 92% резултатите си от 2019 година Това стана ясно по време на Годишни награди на Асоциацията на българските самолетни компании (АБА), където беше показан и годишен разбор на българския авиационен пазар. Заместник-министърът на превоза и известията Анна Михнева-Натова връчи едно от оценките на проф. Борис Бонев. Грамотата е за приноса му в опазване на историческото завещание на българската гражданска авиация и в подготовката на фрагменти в авиацията, оповестиха от МТС.

Председателят на АБА Светослав Станулов регистрира растеж на пасажерите по интернационалните полети от българските летища. Над 85% от самолетите на българските самолетни компании са работили на пазари с транспорти сред летища отвън България. Отбелязано бе и високото европейско равнище на подготвеност на Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “, както и нарасналият стандарт на обслужване на въздушното пространство.

Главният шеф на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ Анелия Маринова съобщи, че дружно с авиационния отрасъл се работи интензивно за развиването на този перспективен бранш, запазвайки равнищата на сигурност. Тя уточни, че взаимно с промишлеността се търсят разновидности за облекчение на изискванията за образование на водачи и авиационен личен състав.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР