През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на

...
През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на
Коментари Харесай

Мобилното ни приложение BNT News е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 година Българската национална телевизия продължава сполучливата реализация на своята тактика за развиване, в която дигитализацията е измежду главните цели. От месец януари безплатното новинарско приложение на публичната телевизия – BNT News – е с нови и още по-удобни функционалности за всички консуматори на iOS и Android мобилни устройства.

За да не пропущат излъчванията „ По света и у нас “ – новините с най-високо публично доверие в България, водещите публицистични излъчвания и коментарни студиа в телевизионния ефир у нас – тези на Българската национална телевизия, обновеното приложение BNT News дава опция за аудио стрийм на Българска национална телевизия 1. Чрез него хората с нарушено зрение и тези, които са в придвижване, могат да слушат онлайн ефира на Българска национална телевизия 1, или да го слушат във фонов режим, до момента в който употребяват други стратегии на своите мобилни устройства.

В усъвършенстваната версия на новинарското приложение BNT News – посредством функционалността „ Моите вести “ – потребителите могат да се абонират за известия за вести в определени от тях рубрики, като персонализират броя и честотата на тяхното приемане. Всички значими вести към този момент са събрани на едно място и по този начин потребителите могат да наблюдават още по-лесно желаните от тях тематики, като ги достъпят в комфортно за тях време.

В мобилното приложение BNT News потребителите могат да се възползват и от новаторската технология „ Чуй новините “. Полезната функционалност, интегрирана за първи път в българското онлайн пространство в уеб страницата BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, е развита на база изкуствен интелект, който чете новините вместо потребителите, като им разрешава да се осведомят, без да прекъсват останалите си действия в всекидневието.

Традиции, резистентност, новаторски софтуерен метод – новинарският уебсайт на Българската национална телевизия BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT News са естественото цифрово продължение на „ По света и у нас “. От 1960 година новинарските излъчвания на публичната телевизия резервират името си непроменено, а водещите се трансформират във ентусиазъм и пример за подражателство на генерации фенове и сътрудници публицисти.

Целият креативен, информативен и механически запас на „ По света и у нас “ генерира извънредно мултимедийно наличие за уеб страницата BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT News. Съдържанието се основава от екипа на „ По света и у нас “, само че 80% от него е друго от ефирното. Освен тествани обстоятелства, вести в развиване и репортажи от горещи точки, уеб сайтът BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT News обезпечават лайвстрийм от всички значими събития, специфични цифрови планове, истории и разбори.

BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS са 24/7-информационният канал на Българската национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР