През 2022-ра свикнахме Ига Швьонтек не просто да побеждава, а

...
През 2022-ра свикнахме Ига Швьонтек не просто да побеждава, а
Коментари Харесай

Сама на точка от това да не даде гейм: Швьонтек изнесе поредната си наказателна акция в ИУ

През 2022-ра свикнахме Ига Швьонтек не просто да побеждава, а да разгромява своите съпернички. Полякинята реализира голям брой триумфи на корта, като несъмнено един от най-впечатляващите беше спечелването на " Слънчевия дубъл " - купите в Индиън Уелс и Маями. Този сезон пък нещата не са изключително доста по-различни и международната номер едно неотдавна завоюва купата в Доха, отпускайки една пет гейма на своите съпернички, а довечера изнесе следващото си доминантно показване, с цел да открие по безапелaционен метод отбраната на купата си в Индиън Уелс.

Швьонтек съкруши локалната представителка Клеър Лиу с крайното 6:0 6:1 и в идващия кръг евентуално може да се изправи против друга някогашна носителка на трофея, в случай че Бианка Андрееску се оправи със съпротивата на Пейтън Стиърнс.

Лиу не стартира толкоз неприятно дуела и имаше две следващи благоприятни условия да вземе откриващото си подаване, само че полякинята разпростра офанзивната си мощност и незабавно се снабди с пробив преднина, а оттова насетне загуби единствено още две точки до края на първата част.

Фаворитката продължи да има цялостно превъзходство във втория сет, въпреки че несъмнено американката към този момент намираше метод да се задържа по-дълго в разиграванията, само че това надалеч не притесняваше трикратната " мейджър " шампионка, която изпълняваше с лекост всеки спомагателен удар и геймовете бързo станаха 5:0 в нейна изгода.

Непоставената състезателка въпреки всичко не сведe глава и отрази мачбол, с цел да се разпише в резултата, единствено че след това капитулира и топ поставената с лекост откри място в идната фаза на шампионата, като от през днешния ден към този момент има по-добър % завоюва мачове от Мария Шарапова на равнище WTA 1000 (77,2%) и изостава по този индикатор само от Серина Уилямс (83,1%).

The bakery is opening a new Indian Wells location
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР