През 2022 и 2023 г. се търсят имоти в по-завършен

...
През 2022 и 2023 г. се търсят имоти в по-завършен
Коментари Харесай

Брокер: През 2022 и 2023 г. се търсят имоти в по-завършен вид, дори обзаведени

През 2022 и 2023 година се търсят парцели в по-завършен тип, отремонтирани, даже обзаведени. Това е наклонност, която се следи освен в България. Има такава пазарна ниша, има такова търсене. Това сподели брокерът на недвижими парцели Иван Горанов в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Недвижимите парцели могат да бъдат добър източник на спомагателни приходи и предмет на положителни покупко-продажби, съобщи той. " Много хора направиха бизнес от това да купуват парцели, да ги ремонтират и да ги препродават. Предимството е, че когато купите един остарял парцел на добра локация – да, в действителност ще инвестирате в ремонта, само че по-късно ще изкарате на пазара нещо, което е търсено. Предлагането на такива парцели е малко, а реновираните са още по-малко. Мисля, че това е добра пазарна ниша, която би трябвало да се употребява “, изясни Горанов. 

По думите му абсурд е това, че най-скъпите квартали в южната част на столицата са с най-лоша инфраструктура. " За да имаме стойност на парцела, би трябвало да имаме стойност на всичко това, което ни заобикаля. Трябва да си купуваме метода на живот, съответната среда – дали има добра инфраструктура, дали наоколо има учебно заведение, магазин, дали кварталът има зелени площи. Всичко това дефинира цената на парцела “, разясни Иван Горанов.  

Най-привлекателните места за строителство и за покупко-продажба на парцели са кварталите с добре построена инфраструктура, означи той. " Когато желаеме да развием един регион, първо би трябвало да развием инфраструктурата. За мен " Кръстова вада “ е един образец какво не би трябвало ва се прави, защото там няма инфраструктура, няма добре развита информационна среда, доста мъчнопроходим е кварталът, затворен е, уличките са дребни, не са задоволително добре контролирани. От другата страна на " Кръстова вада “ – в " Хладилника “, може да видите пък един добър образец, защото основният проектант там съумя да направи положително градоустройство, да се развие първо инфраструктурата и тогава да се застрояват новите офиси и жилищни здания. Трябва да следваме положителните практики и да имаме тактика какво ще се случи с нашия град след 3, 5, 10 години и тя да се следва “, прикани брокерът. 

Според него общината има водеща роля за това в централната градска част да бъдат въведени наложителни условия за поправяне на фасадите, каквато е практиката в множеството европейски страни. " Ако желаете да живеете в един парцел на влиятелна локация, би трябвало да си плащате, с цел да наподобява той в положително положение. Ако не желаете да плащате – продавате един парцел и си купувате някъде другаде “, разяснява брокерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР