През 2022 година ще се състои премиерата на новия Ford

...
През 2022 година ще се състои премиерата на новия Ford
Коментари Харесай

Ford Fiesta се прицели в бъдещето

През 2022 година ще се състои премиерата на новия Ford Fiesta. Компактният хечбек се отличава с освежен външен дизайн, усъвършенстван интериор и доста модерни технологии. Моделът се задвижва от усъвършенствани хибридни елементи, съчетани с механични и автоматизирани скоростни кутии, с които новият Ford Fiesta е квалифициран за чистото бъдеще. Новата Fiesta се предлага с богата моделна гама, която включва разновидностите Trend, Titanium, ST-Line и Active.

Новият Ford Fiesta дава редица практични и усъвършенствани разновидности с 3 и 5 порти, с цел да предложи на всеки клиент модел, който дава отговор на метода му на живот. Моделната линия на новия Ford Fiesta е разширена и с нови стилизирани пакети Vignale, които акцентират равнищата Titanium, ST‑Line и Active с първокласни елементи, добавени към новите X-варианти.



Във актуализирания външен тип на Ford Fiesta са включени нов дизайн на предния похлупак, който усилва височината на предната част в комбиниране с по-голямата горна решетка. Емблематичното лого със синия овал на Ford в този момент е сложено смело в центъра на решетката, вместо на ръба на капака, като в този момент се вижда по-отчетливо на пътя.

Новите общоприети LED фарове способстват за уверения и съвременен жанр на новата Fiesta с грациозен водоравен дизайн. В задната част общоприетите светлини получават нови черни рамки за по-изтънчен външен тип, до момента в който наличните задни LED светлини са приключени с външно покритие в черен цвят.



Сериите Trend и Titanium се отличават с необятна горна решетка с хоризонтални линии и мощно гланцирана хромирана рамка с отличителни странични въздушни отвори. Серията Titanium разполага с хоризонтални ребра на горната решетка, приключени с горещо щампован хром, в комбиниране с хромирани рамки на стъклата.

Моделът ST-Line е въодушевен от Ford Performance и предлага по-спортен темперамент и е различим по новата си горна решетка с по-дълбоко разположение и конструкция на пчелна пита с гланцово черно покритие. Широките въздушни отвори са приключени в цвета на каросерията, а долната решетка е по-голяма и по-спортна.



Новият вид Active е въодушевен от кросоувърите и се отличава с необятната горна решетка с отвесни линии в черен емайл. Освен това има по-високи и по-изявени странични въздушни отвори, отразяващи по-високата, присъща за кросоувър стойка на Active. Новият външен жанр се добавя от 7 нови алуминиеви джанти и два нови екстериорни цвята.

За най-високото равнище на ексклузивност, наличните пакети Vignale за сериите Titanium, ST-Line и Active дават неповторими присъщи детайли, в това число извънредни 17- и 18-инчови алуминиеви джанти, първокласни материали за седалките и матови интериорни декоративни детайли с резултат на карбонови нишки.



Новият Ford Fiesta е оборудван с технологии за шофиране от най-ново потомство, предопределени да усилят комфорта, увереността и удобството на водачите и пасажерите при разнообразни условия от градско шофиране или пътешестване по автомагистрала.

В интериора пред лидера е интегриран 12,3-инчов цифров инструментален панел с променлива настройка, който дава опция на водачите да персонализират осведомителните екрани, в това число навигационните вести. Наличната информационна и развлекателна система SYNC 3 разрешава на водачите да ръководят звука, навигацията и обвързваните смарт телефони, като употребяват елементарни гласови команди.



Системата обезпечава съгласуемост с Apple CarPlay и Android Auto и се поддържа от 8-инчов централен сензорен екран с функционалност за плъзване и прибиране с пръсти, както и опция за проявление на изображение на 180 градуса от наличната камера за назад виждане. Новата Fiesta е съоръжение с първокласни функционалности като подложка за безжично зареждане на смарт телефони и аудиосистема B&O с 10 високоговорителя, вграден субуфер и 575-ватов усилвател за цифрови сигнали.



Новата Fiesta разполага с съвременни технологии в помощ на лидера като адаптивен круиз надзор с функционалност „ Спри и тръгни”, когато автомобилът е с автоматизирана трансмисия, технология за различаване на пътните знаци за скорост, помощник за самостоятелно паралелно или перпендикулярно паркиране, система за следене на мъртвата точка на видимост с предизвестие за непряк трафик и система за попречване на конфликти с интензивно прекъсване и помощник за съблюдаване лентата.

Ефективни бензинови и хибридни турбомотори за спестовност и динамичност

Новият Ford Fiesta предлага изискано, дружелюбно и икономично шофиране с гамата 48-волтови меки хибридни и бензинови турбодвигатели EcoBoost, които понижават разноските за употреба и в същото време усилват заниманието. Моделите със силов елемент EcoBoost Hybrid разполагат с вграден стартер-генератор задвижван с ремък, вместо общоприетия алтернатор.



Това разрешава възобновяване и запазване на силата, която нормално се губи при прекъсване и придвижване по инерция, с цел да се зарежда 48-волтовата литиево-йонна батерия с въздушно изстудяване. Хибридната технология EcoBoost Hybrid спомага за оптимална спестовност на гориво и в това време усъвършенства динамичност на задвижване на Fiesta, известна с дружелюбно ускоряване.



За задвижването на новата Fiesta се предлага 1,0-литровият 3-цилиндров бензинов турбодвигател EcoBoost Hybrid с мощ 125 к.с. и 155 к.с., смесен с 6-степенна механична трансмисия. Разходът на гориво е едвам 4,9 л/100 км.

Вариантът на мотора EcoBoost Hybrid с мощ 125 к.с. се предлага като алтернатива със 7-степенна автоматизирана трансмисия PowerShift с двоен съединител, осигуряваща бърза и плавна промяна на предавките за комфортно и решително шофиране. Тя спомага за по-висок комфорт при ръководство в града и разрешава намаление на три предавки за по-динамично изпреварване, когато лидерът се нуждае от пъргаво ускоряване. Разходът на гориво е 5,2 л/100 км.



Базовият мотор е 1,0-литров 3-цилиндров мотор EcoBoost с мощ 100 к.с., комбиниран с 6-степенна механична трансмисия, а потреблението е 5,2 л/100 км.

Зад кормилото на Fiesta водачите могат да избират режими на шофиране Normal, Sport и Eco Drive, които контролират реакциите на горивния дросел, стабилизиращата система, контрола на сцеплението, както и времето за промяна на предавките при моделите с автоматизирана трансмисия, с цел да приспособяват реакциите и динамичността по отношение на изискванията на шофиране. Новата Fiesta Active има също режими на шофиране Trail и Slippery.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР