През 2022 година от изгряваща звезда Карлос Алкарас се превърна

...
През 2022 година от изгряваща звезда Карлос Алкарас се превърна
Коментари Харесай

Алкарас: Трудно е да намериш любовта, когато си професионален тенисист

През 2022 година от изгряваща звезда Карлос Алкарас се трансформира в един от главните фаворити за трофея на всяка конкуренция, установявайки се като сериозна опасност за към този момент одобрените имена в международния мъжки тенис. Едва на 19 години, испанецът завоюва първия си " мейджър " трофей на Откритото състезание на Съединени американски щати и в резултат на това се изкачи до лидерската позиция в международната класация.

Изглежда обаче, че славата на младежа не му носи доста триумфи в персоналния живот, в случай че съдим по негово изявление в най-новия брой на списание Vogue. Там международният №2 разкри повече елементи за живота си отвън корта, споделяйки по какъв начин в свободното си време обича да излиза с другари, с които да прекарват време в парка или да играят настолни игри. Той също по този начин описа, че харесва футбола, а обичаният му тим е Реал Мадрид.

Шампионът от US Open открехна вратата и към любовния си живот, като отхвърли всички появили се спекулации, че има сантиментална връзка с Мария Гонзалес Хименес, която също е испанска тенисистка. Самият Карлитос съобщи, че не е имал връзка от 18 месеца насам, добавяйки какъв брой мъчно е в действителност за един професионален тенисист да откри любовта.

" Сложно е, защото в нашата специалност в никакъв случай не можем да се застоим за дълго на едно и също място. Трудно е да намериш човек, който да може да споделя неща с теб и да ти има доверие, без значение че непрестанно сте в разнообразни краища на света ", разяснява младежът.

Доскорошният номер едно също по този начин разкри кое е неговото занимание - шахът. " Обичам шаха. Там се изисква централизация, стратегическо мислене, би трябвало да предвиждаш какво ще се случи няколко хода напред. Смятам, че всичко това доста припомня на обстановката в тениса. Нужно е да предугадиш къде противникът ти ще изпрати идващия си удар, би трябвало да се придвижиш към топката навреме и да опиташ да направиш нещо, което ще го извади отвън удобната му зона. Затова и доста постоянно играя шах ", добави още Алкарас.

It was a pleasure to work with the amazing Vogue team! So happy with the result!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР