През 2022 година ни очаква поредният Мондиал, като вече започваме

...
През 2022 година ни очаква поредният Мондиал, като вече започваме
Коментари Харесай

Катар 2022 - Световно първенство от ново измерение

През 2022 година ни чака следващият Мондиал, като към този момент започваме да насочваме очи в тази посока. Какво обаче в действителност ще съставлява това Световно състезание и за какво ще бъде по-различно от всички останали досега?

Катар е страна, която се намира на Арабския полуостров. Тя e присъща с доста горещия си и изсъхнал климат и точно заради тази причина Световното състезание няма да се организира през лятото, а стартът му ще бъде на 21-ви ноември и ще протече до 18-ти декември следващата година. Предвидени за него са общо 8 стадиона в 5 разнообразни града. Това е първият Мондиал, на територията на страна с мажоритарно мюсюлманско население, и вторият, който е напълно в Азия. Друг любопитен факт е, че това ще е последният подобен шампионат, на който ще вземат присъединяване 32 тима. От 2026г. се чака страните-състезателки да бъдат 48. В допълнение към всичко това ще бъде извънредно любопитно и да следим самата епидемиологична конюнктура и развиването ѝ до идната година.

Сигурните участници досега са Катар като домакини на шампионата, Германия, Дания, Бразилия, Франция, Белгия, Хърватска, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Холандия и Аржентина. Нито една от останалите страни към момента не е подсигурила на 100% наличието си на Световните футболни финали през 2022. Любопитен факт е, че Италия и Португалия попаднаха в еднакъв квалификационен поток, което значи, че една от двете страни няма да пътува за Катар. Откакто съществува този шампионат по всичко проличава, че още веднъж стои генералния въпрос – „ Дали купата ще остане в Европа, или пък още веднъж ще отиде в Южна Америка? “. На този стадий, предвид на участниците, както и вземайки поради превъзходството на отборите от Стария континент през последните десетилетия, по всичко проличава, че възможностите на оттатък атлантическите тимове не са толкоз огромни.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР