През 2022 година Макс Верстапен вече постави два значими рекорда

...
През 2022 година Макс Верстапен вече постави два значими рекорда
Коментари Харесай

Негативната страна на големите успехи на Верстапен през 2022 година

През 2022 година Макс Верстапен към този момент сложи два значими върха в историята на Формула 1, а до края на година умерено ще може да прибави и още един.

Нидерландецът към този момент е владеене на върховите достижения за най-вече победи в границите на една акция с 14 и максимален точков актив с 416. Теоретично той може да приключи годината с 16 победи и 476 пункта, в случай че завоюва в Бразилия, където ще има и спринт, и Абу Даби и запише най-бързите обиколки в двете надпревари.
 Рекордът, който Верстапен няма да усъвършенства през 2022 година Рекордът, който Верстапен няма да усъвършенства през 2022 година
Тези върхове на Верстапен обаче има и своя отрицателен аспект, а точно сумата, която нидерландецът ще би трябвало да заплати на ФИА, с цел да получи своя суперлиценз, с който да взе участие през сезон 2023 във Формула 1. 

Базовата такса за суперлиценза е 10 000 евро, като тя се заплаща от всеки един водач. Освен това всеки един от тях дължи и по спомагателни 2 000 евро за всяка една точка, която е спечелил в хода на миналата акция. 

Това значи, че теоретично Макс Верстапен ще би трябвало да заплати цели 962 000 евро, с цел да получи своя суперлиценз за идващия сезон. Към момента нидерландецът сигурно ще „ олекне “ с 842 000 евро, само че с оглед неговата форма тази сума сигурно ще се усили. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР