През 2022 година Люис Хамилтън за първи път в своята

...
През 2022 година Люис Хамилтън за първи път в своята
Коментари Харесай

Хамилтън не смята 2022 за своя „най-лош сезон“ във Формула 1

През 2022 година Люис Хамилтън за първи път в своята кариера не съумя да завоюва, нито едно съревнование или подготовка в границите на целия сезон във Формула 1. Така неговата серия от 15 следващи сезона с най-малко един полпозишън и една победа завърши. 
 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1
Въпреки това седемкратният международен първенец не мисли, че миналата акция е неговата най-слаба в кариерата му във Формула 1, само че влиза в топ 3. Според него най-слабото му показване е било през 2011 година, когато той приключи годината с 3 победи (Китай, Германия и Абу Даби), само че остана едвам 5-ти в крайното класиране, с пасив от цели 43 точки от съотборника си Дженсън Бътън, който също бе с 3 победи (Канада, Унгария и Япония).

„ Мисля, че 2011 бе най-тежката ми година, просто в живота. Тази година не беше най-хубавата ми, несъмнено е в топ 3 на най-тежките ми сезони. Аз мисля, че тази година беше по-силна за мен от позиция на работата с тима и по какъв начин всички останахме обединени. Мисля, че тази година има доста позитиви “, изясни Хамилтън.
 Ръсел влезе в първокласен клуб във Формула 1 Ръсел влезе в първокласен клуб във Формула 1
През 2022 година той позволи едвам третото си проваляне от съотборник в кариерата, откакто приключи на 35 точки зад Джордж Ръсел, който донесе единствената победа на Мерцедес през сезона с триумфа си в Бразилия. Освен Бътън и Ръсел още единствено Нико Розберг е побеждавал Хамилтън като съотборник в границите на един сезон. Германецът стори това през 2016 година, когато победи британеца с 5 точки в борбата за международната купа. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР