През 2022 година България е обявила за персона нон грата

...
През 2022 година България е обявила за персона нон грата
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Няма риск за сигурността на България

През 2022 година България е оповестила за личност нон грата 84 чиновници на съветските публични представителства у нас. Това сподели в първото си изявление от назначението му на поста ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев.

Справка в отчета на организацията показва, че през 2021 година за личност нон грата са оповестени трима служители на съветските представителства.

Пред Българска телеграфна агенция Тончев уточни, че в момента няма директен риск за сигурността на популацията на България.

" Продължаването на военните дейности обаче може да докара до засилване на миграционния поток към и през страната ни. Възможни са последици в стопански проект, като растеж на цените и пораждане на предпоставки за спиране на вериги за доставки ", сподели Тончев.

Войната в Украйна отразява упоритостите на Руската федерация за интервенция в международния ред и опълчване на Съединени американски щати и Запада. Събитията от миналата година сложиха на дневен ред тематиките за световната продоволствена сигурност и нуждата от превъзмогване на енергийната взаимозависимост на Европейския съюз (ЕС) от Русия, счита ръководителят на ДАНС.

По думите ма Пламен Тончев се следи се и все по-засилен процес на интеграция сред публичните връзки и осведомителните технологии. В резултат на това отрицателното въздействие върху едната система рефлектира мощно върху другата. Тази среда постанова въвеждането на по-високи условия към ограниченията и методите за гарантиране надеждността на системите, уточни ръководителят на ДАНС.

Според него фактът, че редица страни развиват подобен вид принадлежности ще продължава да слага доста по-високи условия към прилаганите политики в региона на киберсигурността.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР