През 2022 година 17436 часа действително наблюдение са извършили експертите

...
През 2022 година 17436 часа действително наблюдение са извършили експертите
Коментари Харесай

СЕМ през 2022: Фокус върху Украйна, ваксините и генералния директор на БНТ

През 2022 година 17436 часа фактически наблюдаване са направили специалистите от Съвета за електронни медии (СЕМ). Над 7000 часа радиопрограми са изслушани. Това стана ясно от доклада на регулатора, показан пред отрасловата парламентарна комисия.

Симона Велева, член на Съвет за електронни медии разясни , че фокус на активността е била войната в Украйна. Друга тематика са били имунизациите и зеления документ. Надградени са разпоредбите за удобно наличие за деца. Съвет за електронни медии възнамерява социологическо изследване какви медии използват българските деца. Ще се види каква информация използват подрастващите, съгласно Симона Велева. 

За изчезналия Александър от Перник медиите доста помогнали детето да бъде предпазено и открито след това. Ежедневно Съвет за електронни медии е сезиран за реклами на хазарт. Съветът обаче няма пълномощия да ги спре. Такива права има Национална агенция за приходите. Затова е подписано съглашение със Съвет за електронни медии.  Това партньорство е довело до по-добра регулация.

Стоян Михалев попита дали Петър Волгин в предаването си употребява дезинформация и агитация за войната в Украйна. Неведнъж Съвет за електронни медии се е срещал с управлението на БНР за наличието на предаването. Пролет Велкова обаче разясни, че Съвет за електронни медии няма юридически лостове против това, тъй като в закона няма термини като дезинформация и агитация.

Все отново Волгин спазвал правилата на плурализма. Стана ясно по време на полемиката, че съотношението на едната теза по отношение на другата е 4% ( За Украйна) към 96% ( За Русия).  България е на последно място по медийна просветеност в Европейски Съюз, съгласно Пролет Велкова.
 Граждани опазиха Волгин, който се усеща пред уволняване
Граждани опазиха Волгин, който се усеща пред уволняване

Причина за това е тъжба, подадена в Съвет за електронни медии от депутати от " Демократична България "

Стоян Михалев сложи въпроса за " слона в стаята " - изборът на общоприет шеф на Българска национална телевизия. Ще завърши ли този безконечен развой на шиканиране, ядоса се той. Обжалването е проблем за Съвет за електронни медии, съгласно Симона Велева.

Законодателят е разпоредил, откакто няма избор, досегашният общоприет шеф продължава да извършва отговорностите си. Иначе на никой в Съвет за електронни медии тази обстановка не му била приятна обстановката. Националната телевизия не заслужава такова отношение, обезпокоен е Михалев. За Тошко Йорданов Емил Кошлуков не е трябвало да бъде избиран за общоприет шеф на Българска национална телевизия. 
 Кошлуков остава отпред на Българска национална телевизия - към този момент
Кошлуков остава отпред на Българска национална телевизия - към този момент

Докато Върховен административен съд се произнесе по тъжба против анулацията на решението на Съвет за електронни медии да спре избора на директор

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР