През 2022 г. избрахме Мис България в лицето на (тогава)

...
През 2022 г. избрахме Мис България в лицето на (тогава)
Коментари Харесай

Александра Кръстева: Не ми харесва, че момичетата изглеждат като клонинги

През 2022 година избрахме Мис България в лицето на (тогава) 18-годишната Александра Кръстева от София. И макар че преди броени дни беше титулувана новата Мис България 2023 година - 17-годишната варненка Елизабет Кравец, Александра предава короната си с наслада.

Защото за тази една година с купата за най-красива българка, към този момент си е взела своето. Признава и че в живота ѝ не са настъпили кой знае какви промени - с изключение на по-голямото внимание и множеството работни задължения, в персонален план продължава да бъде същият непретенциозен и срамежлив човек.

Извън светлината на прожекторите Александра си остава едно нормално момиче, което следва фантазиите си, не се отхвърля от това, което желае, и не се тормози да отстоява себе си. Упорита, спокойна и лоялна, тя е подготвена да помогне постоянно и на всеки. Понякога е значителен дебелоглав, само че има положително сърце.

" Не одобрявам изкуствените хора и тези, които се мислят за освен това от другите - и то без покритие ", не крие моделът. Казва, че мнозина към момента не знаят какъв брой срамежлива и притеснителна е в действителност, както и че ѝ би трябвало известно време да се отпусне, с цел да покаже себе си. Затова и напълно намерено признава, че при представянето ѝ в състезанията " Мис Шумен " и " Мис България " предходната година ѝ е било доста мъчно. " Но с времето и с всички изяви, допускам, че се привикна със сцената и с вперените в мен погледи. "

И до момента в който продължава да си проправя път самоуверено напред в света на моделите и отмята работни задължения (които съчетава с висшето си обучение по архитектура), Александра признава, че постоянно ѝ липсва време за спорт. Защото когато успее да си открадне малко, избира да го прекара със фамилията и приятелите си.

Години наред спортува какво ли не, само че като че ли волейболът си остава огромната ѝ обич. В момента обаче разходките с кучето ѝ са това, което най-вече се приближава до подготовка. " Всичко е до ген ", казва Александра с риск да вбеси дамите, които броят всяка калория. Никога не е спазвала и диети, даже си угажда с някои нездравословни неща. Обича пица, паста и тестените храни като цяло. И без сладко не може...

А когато изглеждаш като модел, някак противоестествено е да не си пробваш шанса в този отрасъл. И въпреки че още от дете е пленена от необятния и грациозен свят на модата и моделите, до момента в който израства, родителите ѝ по никакъв начин не утвърждават увлечението й. Затова и състезанията за хубост идват на по-късен стадий, когато Александра към този момент единствено взима решения да се записва и взе участие в тях. И както с множеството хубави неща в този живот, и това става напълно инцидентно.

Отначало се тормози и не желае да вземам участие, само че най-после си споделя: " Какво толкоз го мисля. Каквото стане, стане. " И на инат на всички, които не имаха вяра в мен, завоювах. " А когато човек въобще не чака, тогава насладата от успеха е даже още по-голяма.

Благодарна за поддръжката на фамилията си, Александра е безапелационна, че не съжалява за решението си да взе участие в състезанието. Междувременно продължава да се развива в областта на модата, тъй като ѝ разрешава да изследва разнородни стилове, да опитва с друг външен тип и да показва по-добре себе си. Харесва ѝ, че има свободата да бъда изобретателна, като в същото време въодушевява и другите да открият личната си характерност.

Какви са вашите дребни секрети за хубост?

Моята единствена загадка е, че в всекидневието си вървя без грим и нямам проблем с това - нравя се такава, каквато съм.

Важно ли е актуалната жена да бъде добре поддържана и какво бихте я посъветвали по отношение на грижата за визията?

Не единствено дамата би трябвало да е поддържана, а всеки човек. Както от хигиенична позиция, по този начин и чисто образно. Много е значимо по какъв начин наподобява един човек, тъй като това е неговата визитна картичка. Когато се запознаваш с някого, първото впечатлени е това, което виждаш, и чак по-късно го опознаваш като персона с останалите му качества.

Мисля, че всеки, който почита себе си, желае да наподобява добре. А съветът ми към дамите и изключително младите девойки е да не прекаляват с корекциите, тъй като вместо да ги разкрасят, много постоянно те имат противоположен резултат.

Разрешени ли са корекциите на външния тип в състезанията за хубост?

Не е неразрешено, само че и не е целесъобразно. Аз не съм срещу корекциите, стига да са в норма. Мисля, че няма нищо неприятно в това, в случай че не харесваш нещо в себе си, да искаш да го коригираш, само че не и да се направиш като маймуна. Не ми харесва, че всеобщо девойките наподобяват като клонинги - толкоз си наподобяват една на друга, и губят характерността си.

Защо всяка мис България е подложена на подобен голям негативизъм?

Няма по какъв начин българинът да не си покаже байганьовщината. Злобните и завистливи хора нямат отмалялост. Предпочитат да оплюят някого, вместо да се зарадват на неговия триумф. Винаги ще намерят защо да се заловен, даже да си най-прекрасният човек. Няма обаче по какъв начин да ме обиден хора, които не познавам. Да си призная, постоянно даже се развличам с тяхната дивотия.

На кои известни дами - във и отвън България, се възхищавате?

Едни от личностите, на които откровено се удивлявам у нас, са Ирина Папазова, Александра Богданска и Славена Вътова. На международно равнище това са Адриана Лима, Александра Амброзио, Бела Хадид.

Какви са бъдещите ви проекти?

Най-важният ми приоритет за в бъдеще е да завърша образованието си по архитектура и да се осъществявам в тази сфера. Искам някой ден да бъда един в действителност сполучлив и добър проектант. А в свободното ми време ще виждам да го комбинирам с това да бъда модел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР