През 2022 г. Илон Мъск придоби Twitter за безумните 44

...
През 2022 г. Илон Мъск придоби Twitter за безумните 44
Коментари Харесай

Twitter/X поевтиня с 80%, откакто Илън Мъск го „взе“.

През 2022 година Илон Мъск закупи Twitter за безумните 44 милиарда $ и стартира епична промяна на мрежата в нова услуга със „ независимост на словото “, наречена X.

В същото време не всички старания за рестартиране на Twitter бяха сполучливи: някои нови функционалности работеха с неточности, а стартирането на нов абонамент отприщи серия от офанзиви против обществената мрежа от фейкове и тролове. Дори изказванията на милиардера, които постоянно бяха много спорни, не се харесаха на доста рекламодатели — предходната година Apple и Disney напуснаха Twitter (тогава Мъск ги упрекна в тенденциозен протест и ги изпрати „ по дяволите “ — това е по-приличния превод).

Всички тези събития се отразиха на приходите и по-специално на цената на компанията — в случай че вземете поради първичната оценка от $44 милиарда, която Мъск даде по време на придобиването, в този момент тя е паднала с пагубните 79%, като се отчетат най-новите данни от Fidelity (предаде TechCrunch).

Fidelity Investments е американска холдингова компания, която дава финансови услуги и оказа помощ на Мъск да придобие Twitter (сега тя прави оценка положението на обществената мрежа на почти 4,19 милиона долара).

За подтекста: Fidelity в началото влага 19,66 милиона $ в Twitter (чрез Blue Chip Fund) и при започване на август оцени акциите си в X на към 5,5 милиона $, което значи, че компанията сега прави оценка X на към в 9,4 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР