През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя

...
През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя
Коментари Харесай

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 година и 2023 година пазарът на криптовалути претърпя интервал на мъртвило заради високите лихвени проценти, само че в последно време още веднъж демонстрира признаци на стопляне.

Стойността на Биткойн да вземем за пример се увеличи с близо 50% от началото на годината до момента след утвърждението на първите спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) от страна на американските регулаторни органи и упованията към идното халвинг събитие на Биткойн.

По сходен метод цената на Етериум се увеличи с над 40%, подхранвана от очакванията за утвърждението на ETF на спот цени от страна на регулаторите и с по-нататъшните актуализации на мрежата на Етериум.

Това възобновление още веднъж разпали интереса на вложителите към акции, свързани с криптовалути, като Coinbase Global (COIN), Marathon Digital (MARA) и MicroStrategy (MSTR). Тези компании оферират директни пътища за вложителите да се възползват от разширяващия се пазар на криптовалути и евентуално могат да отчетат забележителен напредък до края на десетилетието.

1. Coinbase Global

Coinbase се откроява като една от най-големите тържища за криптовалути в международен мащаб. През 2023 година тя получи 34% от размера на търговията си от Биткойн , 20% от Етериум , 11% от стабилната монета Tether ( USDT ), а останалата част от разнообразни други криптоактиви. Този диверсифициран поток от доходи я нарежда добре, с цел да се възползва от дълготрайния напредък на крипто пазара.

Макар че през последните две години Coinbase претърпя закъснение на растежа на фона на повишаващите се лихвени проценти, неотдавнашният скок на цените на Биткойн и Етериум се чака да притегли повече вложители на дребно и да възобнови растежа на бизнеса ѝ. Анализаторите чакат формиран годишен ритъм на напредък (CAGR) от 9% както за приходите, по този начин и за поправената облага преди лихви, налози, обезценяване и обезценка (EBITDA) от 2023 година до 2026 година

Въпреки това, като се има поради капацитетът за по-нататъшно повишаване на Биткойн, Етериум и други криптовалути, Coinbase може да надмине тези консервативни оценки и да реализира пазарно предимство до 2030 година

2. Marathon Digital

Marathon Digital се отличава с това, че е най-големият в света миньор на Биткойн. През 2023 година компанията е добила рекордните 12,852 BTC, отбелязвайки 210% нарастване по отношение на миналата година. Освен това нейният хаш рейт, който е индикатор за общата й мощ за рандеман, се е нараснал с 253%. Въпреки че от време на време продава добитите BTC, с цел да усили паричните си запаси, Marathon приключи годината със забележителна Биткойн наличност и постоянна парична позиция.

С продължаващите старания за разширение на активността си, в това число откриването на нови уреди и стратегически предприятия, Marathon цели да затвърди още повече позициите си на пазара за рандеман на Биткойн. Тъй като добивът на Биткойн става все по-труден с всяко халвинг събитие, компанията възнамерява да употребява тактики, с цел да смекчи натиска върху разноските и да разшири активността си. Анализаторите предвиждат постоянна траектория на напредък на приходите с формиран годишен ритъм на напредък от 48% от 2023 година до 2025 година, която евентуално може да се форсира в допълнение, в случай че цената на Биткойн продължи да се повишава и Marathon затвърди конкурентната си позиция.

3. MicroStrategy

MicroStrategy, обичайно обсъждана като компания за корпоративен програмен продукт с муден напредък, претърпя промяна след забележителните си Биткойн инвестиция през последните няколко години. Тъй като Биткойн съставляват забележителна част от цената на предприятието ѝ, MicroStrategy има намерение да продължи да натрупа BTC в бъдеще.

Тъй като MicroStrategy уголемява своите абонаментни аналитични услуги, като в същото време поддържа запасите си в BTC, тя цели да компенсира намаляващите доходи от лицензиране на програмен продукт и поддръжка. Инвеститорите преглеждат MicroStrategy като още един заобиколен път за капитализиране на повишаването на Биткойн. Освен това компанията евентуално би могла да употребява наличностите си в Биткойн, с цел да понижи дълга си и да подхрани по-нататъшното си разширение посредством вложения и придобивания. При рационално осъществяване MicroStrategy може да надмине пазара до 2030 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР