През 2022 г. Audi ще се състезава със собствен отбор

...
През 2022 г. Audi ще се състезава със собствен отбор
Коментари Харесай

Audi обяви, че ще участва в рали Дакар

През 2022 година Audi ще се състезава със личен тим в рали " Дакар ". Това ще бъде първото публично присъединяване в именитата конкуренция в историята на марката, освен това с електрически автомобил.

За бъдещия електрически всъдеход на " Четирите кръга " не се знае съвсем нищо. На оповестеното от компанията изображение се вижда само обичаен за първообраз от " Дакар " контур, а от формалното известие до медиите излиза наяве, че той ще употребява " за първи път електрическо задвижване в комбиниране с високоволтова батерия и високоефективен конвертор ".

Според множеството експерти спортният всъдеход ще наследи значително съставни елементи, създадени за Формула Е, от която Audi счита да се отдръпна, с цел да взе участие в " Дакар ". Легендарният рали рейд очевидно ще бъде употребен като полева лаборатория, в която да бъдат тествани бъдещи технологии преди внедряването им в серийни модели. Според прогнозите към 2025 година към 40% от продажбите на компанията ще бъдат генерирани от електрически автомобили и хибриди, тъй че решението за присъединяване в " Дакар " е изцяло целесъобразно.

През 2022 година на старта на паметното рали ще застане и различен електрически автомобил. Подготвя го тимът GCK Motorsport въз основата на спечелилия от 2017 и 2018 година Peugeot 3008 DKR. По предварителна информация GCK e-Blast 1 ще има батерия с потенциал 150 кВтч и силова установка с мощ 340 к.с. и въртящ миг 1 001 Нм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР