През 2022 г. 550 души в САЩ са били застреляни

...
През 2022 г. 550 души в САЩ са били застреляни
Коментари Харесай

USA Today: Инцидентите със стрелба в САЩ се увеличават непрекъснато

През 2022 година 550 души в Съединени американски щати са били убити в произшествия, свързани с експлоадирането на принуждение на пътя, което прави приблизително по една жертва или ранен на всеки 16 часа. Стрелбата, породена от „ гняв на пътя “, се трансформира във все по-сериозен проблем в Съединените щати, се споделя в материал на вестник USA Today от 20 март.

В публикацията се показва, че от 2018 година насам броят на пострадванията и смъртните случаи с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати нараства с всяка минала година и се е удвоил от 2018 до 2022 година Основните аргументи са стресът от епидемията от COVID-19 и сериозният растеж на продажбите на оръжие в страната през последните години.

Раян Мартин, професор по логика на психиката от Университета на щата Уисконсин, показва, че епидемията и икономическата неустановеност в Съединени американски щати водят до фрапантно повишаване на напрежението и тревогата измежду популацията, а политическата среда е предизвикала в допълнение задълбочаване на фрагментацията в обществото.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР