През 2022 г. 34 на сто от всички нощувки на

...
През 2022 г. 34 на сто от всички нощувки на
Коментари Харесай

Евростат: Два български региона са сред най-посетените от туристи в ЕС през лятото

През 2022 година 34 на 100 от всички нощувки на туристи в местата за настаняване в страните от Европейския съюз са осъществени единствено през два месеца от годината - юли и август. Това сочат данните на европейската статистическа организация Евростат.

През август са регистрирани най-вече нощувки.

Следва юли, когато е регистриран пик в броя на нощувките в 62 района. Повечето от тях са в Северна Европа и в елементи от Белгия, Германия, Чехия, Франция, Италия, Унгария и Словакия.  

В 15 крайбрежни района, ситуирани в България, Гърция, Франция, Хърватия, Италия, Румъния и Швеция, над 5 от 10 нощувки, осъществени от туристи, са били през юли и август.

Сред районите в Европейски Съюз с най-висока сезонна централизация на туристически нощувки (през летните месеци юли и август) са били региона Калабрия в Италия (64.8 на 100 от общия брой нощувки), следвана от румънския крайбрежен район Сюд-Ест (64,5 на сто), както и от Югоизточния (64,3 на сто) и Североизточния район на България (60,9 на сто). Пети е районът Ядранска Хърватска в Хърватия (60,2 на 100 от общия брой нощувки), който е и един от най-посещаваните райони в Евросъюза, показва Евростат.

При столиците на 15 от страните в Европейски Съюз визитите на туристите се въздействат по-малко от сезоните. Сред тях са районите, които включват Брюксел, София, Прага, Копенхаген, Дъблин, Мадрид, Загреб, Рим, Вилнюс, Будапеща, Виена, Варшава, Букурещ, Братислава и Стокхолм.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР