През 2021-ва ИВАН ШОПОВ, ПЕТЪР ДИМИТРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, журито

...
През 2021-ва ИВАН ШОПОВ, ПЕТЪР ДИМИТРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, журито
Коментари Харесай

5 банди, които не трябва да изпускате на сцената на Sofia Live Club през октомври

През 2021-ва ИВАН ШОПОВ, ПЕТЪР ДИМИТРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, журито на Концерти.бг, се стопираха на 5 нови имена, изгряващи на българската музикална сцена, които ще чуваме все по-често за напред. Инициативата е част от първия по рода си в България конкурс за „ нови “ банди (Music Elevator – Конкурсът), който си разреши да не слага ограничавания в жанр, възраст, генезис или обитаемо място.

На 9-ти октомври, събота, в 18:30 онлайн ще чуем финалистите дружно с още две банди, които просто нямаше по какъв начин да подминем. също ще свирят в Sofia Live Club в последния концерт от платформата Music Elevator за тази година.

Цветан Цветанов за група " КАКЕ? " :

„ Свеж тон, с очевидна отпратка към лудите, леко сайко години! Усеща се „ Брит “ въздействие и занимателен звук, с който жонглират непрекъснато. Звучат готино и друго в български подтекст, няма копи пейст. Напомнят на първите групи, в които се свири поради кефа да правиш музика, без да ти пука за нищо друго. “

Иван Шопов за „ Desperate Daughters “ :

" Лично аз доста ги харесах като събитие, като хрумвания, аранжименти и така нататък Вече имат крепко построена основа, от която да тръгнат. Пример за компактна група, която работи добре от разстояние, само че е и задоволително гъвкава за концерти онлайн! Тоест тук имаме развиване и на новите форми и формати от пандемично и пост-пандемично време. Нямаме самообладание да ги чуем онлайн! ".

Става дума за " Desperate Daughters ", пробно електронно дуо, което сполучливо комбинира нео соул, джаз, r`n`b и други стилове, поднесени върху лирично-философска поставка.

Пепи Димитров за " Red Light District Project ":

„ Млади, надарени, забавни за слушане! Як саунд, неосоул, към момента актуалeн жанр. Мисля, че за тази си възраст са подходили супер добре, имат вероятност и идея, с целенасочена работа биха могли да пробият и на огромна сцена! Форматът комбинира разнообразни конфигурации от музиканти, което е много настоящо и за пандемична и пост-пандемична конюнктура! Ще ги следим с интерес! "

Attaxic са млади и надъхани музиканти, които се вихрят главно в стилове като - метъл, стоунър, груув метъл, прогресив рок и прочие „ Като композиране, хрумвания и тон са постоянни. Вкарват нехарактерни принадлежности - диджериду и джембе. Подобен вид тайфа не е била на сцената на Music Elevator. Имат вероятност за международна сцена, в случай че продължат да работят крепко и канализират силата си в личен жанр! “ (обобщена оценка на журито).

Няма равни на " Second to None " , но и те ни загатват това в името си! Те са една от най-бързо разрастващите се млади рок банди в България и е доста забавно, че съставът е напълно от дами на нежна възраст, само че с мощно наличие на сцената. „ Супер сила, юношески възторг и най-много - постарали са се доста за тази нежна възраст звучат супер. Имат потребност от помощ да свирят, да записват, тъкмо да намерят стила си и да го развиват. Това последното важи и за всички банди в състезанието! По-важното е, че звучат същински и хващат ухото, без значение от известния жанр, в който творят “. (обобщена оценка на журито).

Проектът Music Elevator се осъществя с финансовата поддръжка на Национален Фонд „ Култура " и е  част от тактиката на съдружие „ Концерти.бг “ за поддръжка на артистите от българската музикална сцена в изискванията на пандемия с присъединяване на повече от 200 музиканти през 2021-ва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР