През 2021 година се навършват 35 години от откриването на

...
През 2021 година се навършват 35 години от откриването на
Коментари Харесай

Изпълнено: Красимир Богданов откри паметник на Рогозенското съкровище /снимки/

През 2021 година се навършват 35 години от откриването на най-голямото тракийско съкровищe - Рогозенското. То се състои от 135 сребърни съда, някои с позлата. Съхранява се във Врачанския исторически музей, само че за доста любознателни хора от България и района мястото на откриването му остава незнайно до през днешния ден.
По мотив годишнината, ВМРО-Враца докара до сполучлив край самодейността за слагане на незабравим знак на мястото, където е открито. Той се посвещава на откривателите на Рогозенското богатство – Иван Димитров и археолозите Богдан Николов, Спас Машов и Пламен Иванов. Средствата подари националният представител Красимир Богданов.
Тържественото разкриване на паметната плоча се състоя на 1 април с празничен водосвет и в наличието на кмета на село Рогозен Пламен Кюковски, лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация за парламентарните избори Красимир Богданов и претендентите за народни представители от Вътрешна македонска революционна организация Емил Младенов, Румяна Витньова и Момчил Янков, доста поданици и посетители на селото.
„ Поздравления за всички, които участваха в тази благородна самодейност. Има неща, които са преходни, само че и такива, които остават. Удовлетворен съм, че изпълних уговорката си съм откривателите и жителите на Рогозен! Това богатство е горделивост за всички българи, показвано в музеи в Америка, Япония, Русия и цяла Европа. Този незабравим знак е първата стъпка, след която да се създадат още крачки към развиване на туризма и на селото за по-добър живот “, сподели при откриването Красимир Богданов и сервира цветя от името на Вътрешна македонска революционна организация – Враца в символ на респект. Красимир Богданов беседва с доста от присъстващите поданици на селото, които споделиха с него проблемите си.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР