През 2021 година от Xiaomi официално обявиха, че ще се

...
През 2021 година от Xiaomi официално обявиха, че ще се
Коментари Харесай

Знаете ли, че Samsung прави коли още през 90-те години на миналия век?

През 2021 година от Xiaomi публично оповестиха, че ще се пробват в бизнеса с коли, сходна вест пристигна и от Huawei, които пък показаха своя първи автомобил, а слуховете към Apple и по този начин наречения Apple Car витаят в пространството от няколко години. В цялата тази скица с софтуерни компании, инвестиращи в автомобилно произвеждане през последните години се губи една съществена марка и това е Samsung. Това може би е по този начин, тъй като корейската компания прави сходна крачка още през 1995 година, когато марката образува автомобилно отделение с името Samsung Motors.

През 1997 година, по време на ревю в Сеул, към този момент автомобилната компания Samsung Motors показва и забавен концепт за състезателен автомобил с името SSC-1 (Samsung Sports Car-1). Двувратият модел разполага с купе от фибростъкло, забавни форми, фарове от Nissan 300ZX и мотор, още веднъж от Nissan с размер от 2.5 литра и мощ от 190 конски сили.

Спортното купе може да се похвали още с механична трансмисия с пет предавки, 17-цолови джанти, спирачки Brembo, седалки Recaro и волан на марката Momo. В интериора се отличава още и инфотеймънт система Multi AV, която по това време се употребява от Infiniti. От Samsung не разкриват каква е базата, която стои под панелите от фибростъкло, само че съгласно мнозина корейският автомобил е обвързван с френският Venturi Atlantique, създаван сред 1991 година и 2000 година.
`Знаете

През 1998 година Samsung Motors си партнира с Renault, които купуват 70% от правата върху автомобилната компания и през същата година по време на друго ревю е показан същият модел, само че към този момент брандиран с марката Renault-Samsung.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР