През 2021 г. Юридическият факултет на УНСС отбелязва своята 30-годишнина.

...
През 2021 г. Юридическият факултет на УНСС отбелязва своята 30-годишнина.
Коментари Харесай

Честването на 30-годишнината на Юридическия факултет на УНСС

През 2021 година Юридическият факултет на УНСС отбелязва своята 30-годишнина. Първото събитие в тази чест е засаждането на 33 дръвчета в Южния парк за Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите в България - 16 април, а и като отпратка към интернационалния ден на Земята - 22 април.

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева съобщи, че събитието влага в бъдещето и в младежите. Доц. доктор Диана Ковачева, дълготраен учител в УНСС, напомни познатата мъдрост, че в случай че мислиш 10 години напред, засаждаш дърво, в случай че мислиш 100 години напред - образоваш. Тя добави, че УНСС извършва и двете.

На откриването на събитието ректорът проф. доктор Димитър Димитров напомни големия престиж, с който се употребява преподаването на право в УНСС - законосъобразен факт от построения в годините първокласен преподавателски екип, огромна част от който са практикуващи адвокати. Тясната връзка с бизнеса и натрупването на на практика умения посредством стажове са главно наше предимство, добави проф. Димитров.

Доц. доктор Захари Торманов, декан на Юридическия факултет сподели, че юристите са хора, които са призвани да развиват и усъвършенстват,както и че 30 години са малко, само че са начало на зрялост.

години са възпитаниците - образовани и способени и сполучливо осъществени адвокати. Той напомни, че още със основаването преди 100 години на Свободния университет за политически и икономически науки, предходник на УНСС, огромна част от учредителите са били адвокати. Тяхната цел е била да основат висококвалифицирани фрагменти за държавната администрация и бизнеса, а нещата не са се трансформирали и през днешния ден.
На събитието участваха още съдии, прокурори, юристи - ученици на факултета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР