През 2021 г. се натъкнал на кръгли колони, докато се

...
През 2021 г. се натъкнал на кръгли колони, докато се
Коментари Харесай

Водолаз откри потъналото пристанище на древен град край Турция

През 2021 година се натъкнал на кръгли колони, до момента в който се гмуркал край крайбрежията на град Дикили в Западна Турция. На археолозите им лиши повече от година, с цел да открият произхода на артефактите.

Турският инженер Денем Орхун инцидентно разкрил подводното на античен град, до момента в който се гмуркал в Егейско море край крайбрежията на турския окръг Дикили по време на лятната си почивка преди година, оповестява " Хюриет ".

Тогава 39-годишният инженер, който работи в Съединени американски щати, предал своите фотоси на артефактите на екип, работещ по разкопките на античния град Пергамон. На откривателите им лишило една година, с цел да открият, че видяните от Орхун колони са част от пристанище, принадлежащо на античния град Атарней, който датира почти от IV в. прочие н. е.
свързани новини22226на 09.09.2014
Атарней е бил седалище на ръководството на " тиранина " Хермиас, другар на известния древногръцки мъдрец Аристотел. Градът е зарязан през I в. пр.н.е., евентуално след експлоадирането на незнайна зараза.

Що се отнася до Отун, той явно към този момент може да се гордее с откритието си, защото регионът, в който е разкрил античното пристанище, към този момент е разгласен за предпазен обект от първа степен, а самото е наречено " архитектурна находка ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР