През 2021 г. предстои да бъде създаден информационен медиен портал

...
През 2021 г. предстои да бъде създаден информационен медиен портал
Коментари Харесай

Да бъдем на една страница - гласът на незрящите

През 2021 година следва да бъде основан информативен медиен портал Blinfo, в който е основен медиен сътрудник на Фондация Синергиа.

 Гласувай мъчно Виж още

От 2015 година работи за подобряването на благополучието на хората със зрителни увреждания в България. Екипът е формиран главно от незрящи, които с поддръжката на зрящи осъществят сполучливи практики в областта на общественото предприемачество, спортни благотворителни начинания, разнородни артистични събития, както и насърчаването на разговора и взаимоотношението сред жители, бизнес, страна и Неправителствени организации бранш.

Въпреки компликациите свързани с пандемичната конюнктура, през 2021 година екипът от незрящи ще осъществя план " Да бъдем на една страница - гласът на незрящите " , който е финансиран от Фонд Активни Граждани по схемата за финансиране на дребни начинания на ФМ на ЕИП, управлявани от Фондация " Работилница за цивилен начинания ".

 изДИРени истории: Проглеждане - да виждаш с душата си Виж още

Хората със зрителни увреждания са една от най-уязвимите групи в обществото. Незрящите живеят значително затворено и изолирано, като измежду тях, а също и към тях съществуват много стандарти и недоумение по наболели въпроси. Достъпът им до точна и навременна информация за настоящите събития постоянно е усложнен, заради сложна досегаемост на новинарските уеб сайтове и неспособността им да отсяват подправените от действителните вести.

Концепцията на плана е създаване на информационно-медиен портал с името BLINFO, където ще е събрана информация, касаеща незрящите, както и тяхната " позиция ".

Съдържанието ще се приготвя от хора със зрителни увреждания, тъй като те най-добре могат да дефинират потребностите на аудиторията от своевременна и вярна информация. Новините и публикациите ще бъдат поднесени по подобаващ и понятен метод, а на проблемите ще се търсят решения посредством контакт с виновните фактори и институции и следенето на развиването на решенията във времето. Фокус ще бъде подложен и върху проблемите и последствията, подбудени от COVID-19, като бъдат наранени и другите възможности за справяне. е основен медиен сътрудник на Фондация Синергиа в поддръжка на напъните им за смяна на взаимните отрицателни настройки сред зрящи и незрящи.

" Нашата характерна група на хора със зрителни нарушавания и увреждания в България е мощно фрагментирана и разграничена на дребни групи, всеки от нас всекидневно би трябвало да се оправя с доста по-голяма доза неустановеност в сравнение с хората със зрение. С един подобен план ще търсим консолидация на незрящите и ще се стараем " да сме на една страница " с цялото общество. Искаме да насърчим незрящите да поддържат връзка и споделят повече. Основната цел на плана е поощряване освен на информираността, само че и хората да споделят повече и дружно да търсят решения ", споделя незрящата Ралица Чалова от Фондация Синергиа.

На 9 април 2021 година от 9:30 часа ще се организира откриваща онлайн конференция , на която са поканени публицисти, представители от организации на хора с увреждания, както и другари и сътрудници на фондация Синергиа. Участниците ще имат опцията да се срещнат с задачите и дейностите по плана. Ще бъде обрисуван интервала за тяхното осъществяване и стъпките, които ще бъдат подхванати, за сполучливото пускане на уеб страницата. Целта на конференцията е да осведоми необятната общност, както и в частност незрящите и хората със зрителни увреждания в България за задачата и правилата, при построяването на портала blinfo.

По време на конференцията участниците ще покачат своята информираност за потребностите и проблемите на незрящите , както и ще бъдат осведомени с метода на работа на осведомителния портал. Проектът цели да консолидира фрагментираната група на незрящите в България, и да ги стимулира те да са хората, които да търсят решения на съществуващите проблеми.

Линк за присъединение -

Очакваме ви!

Проектът " Да бъдем на една страница - гласът на незрящите " се реализира с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП -

Основната цел на плана е създаване на информационно-медиен портал за хора със зрителни увреждания BLINFO.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР