През 2021 г. планираните полети до Летище Бургас отчитат увеличение

...
През 2021 г. планираните полети до Летище Бургас отчитат увеличение
Коментари Харесай

Планираните полети до Летище Бургас отчитат ръст спрямо миналата година

През 2021 година плануваните полети до " Летище Бургас " регистрират нарастване по отношение на пагубната за въздушния транспорт 2020-а, a за дестинациите в Средна Европа растежът е и по отношение на 2019-а, оповестиха от пресцентъра на общината.

Полските авиолинии към този момент са показали акцията си #SummerWithLOT за разпространение на летните си полети до определени градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се плануват линии, както от Варшава, по този начин и от Катовице. Интересът от страна на полските туристи към българското Черноморие е обичаен, само че в последните години Бургас се трансформира в желана дестинация за тях. Перспективата е броят на полските туристи да се усилва. През 2021 година полетите към " Летище Бургас " са с 13% повече от тези през 2019-а и със 140% повече от тези през предходна година. През 2019 година полските туристи у нас са 420 980 души, това е девето място (5 място в ЕС) по брой визити. През летните месеци - юли, август и септември, тази година за екскурзия и отмора у нас са пристигнали 56 510 поляци.

Осезаемо покачване на интереса към Бургас има още от Словакия, Чехия и Австрия.

Добри вести идват и от Англия - една от локалните компании стартира записвания за лято`2021 до Бургас от девет дестинации - Лондон, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Нюкасъл, Лийдс, Манчестър, Ийст Мидландс и Бирмингам. Полетите ще стартират от месец май и ще продължат до октомври. За първи път компанията пусна в продажба толкоз рано лятната си стратегия за 2022 година, където Бургас още веднъж попада.

На изток община Бургас граничи с Черно море, като опасва най-големия залив в Чеpно море - Бургаският залив, с широчина 10-12.5 километра. Основният капацитет за развиване на туризма в общината са: плажовете, горските и биоклиматични запаси, минералните води, лечебната тиня, предпазените естествени територии.

До Бургас се намира интернационалното и второто по натовареност българско летище.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР