През 2021 г. недостигът на стоки и повишаването на цените

...
През 2021 г. недостигът на стоки и повишаването на цените
Коментари Харесай

Бедни рафтове и високи цени за Коледа

През 2021 година дефицитът на артикули и повишението на цените ще бъдат най-големите провокации в търговията. Тази година обаче може би е целесъобразно да започнете да купувате дарове допустимо най-скоро, защото от началото на годината се следи фрапантен дефицит на складови наличия и покачвания на цените. Това се показва в изследване на уебсайт за онлайн извършване на покупки в страната, който за седми път изследва проектите и навиците за извършване на покупки измежду пълнолетните. Експертите предизвестяват, че изборът също е стеснен за доста продуктови категории, изключително на пазара на техника, заради стагнацията на азиатското произвеждане вследствие на ковид и забавянето на интернационалния морски превоз. Общо взето тазгодишният коледен сезон може да е по-скъп, само че по-скромен във връзка с промоциите и избора спрямо предходната година. В същото време се чака промоциите на Черния петък да продължат през целия ноември.

Тази Коледа планираме да закупим дарове за най-малко 7 души на междинна обща стойност 358 лв., като и този път съществена роля ще играе онлайн извършването на покупки. В същото време възходящият дефицит на артикули и непрекъснатото повишаване на цените могат да се трансфорат в предизвикателство за купувачите. Според изследване на база 867 дали отговор, българският интернет консуматор възнамерява приблизително 358 лева за коледни дарове тази година, което е нарастване от едвам 7 лева по отношение на 2020 година Разходите за коледни дарове могат да доближат до 19% от междинния чист месечен приход на едно домакинство. Цели 27% от близо 360-левовата рамка са отдадени на дарове за децата. През 2021 година междинният разход за подарък е 54 лева, което е с 22 лева под междинната стойност на подарък за предходната година. Това обаче не е изненадващо, защото тази година планираме да поднесем дарове за Коледа на повече хора, се твърди в изследването.

Според него до момента в който описът с хора, на които купуваме дарове, понижа от приблизително 10 души на 5 души през 2020 година спрямо 2019 година, през 2021 година планираме да купим коледни дарове за повече наши близки - приблизително 7 души. Пандемията преначерта и гамата от хитови артикули през предишния коледен сезон, като трите най-популярни категории дарове преди година бяха облеклото (48%), грижа за хубостта и козметика (38%) и играчки (36%). Тази година търсенето на битова електроника е най-високо (52%). На второ място е облеклото (45%), на трето място са обувките (35%), а на четвърто място са с 34% мобилните телефони, таблети и техни аксесоари.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР