През 2021 г. бе проведена процедура за избор на представители

...
През 2021 г. бе проведена процедура за избор на представители
Коментари Харесай

Община Силистра набира предложения за член на Съвета на децата

През 2021 година бе извършена процедура за избор на представители в Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето.

Община Силистра предложи кандидатурата на Ния Бориславова, ученичка в ЕГ «Пейо Яворов», която бе утвърдена и определена за титуляр в Съвета.
Процедурата по избора изисква да бъде излъчен и авариен член, само че това не бе изпълнено заради липса на претенденти. По тази причина стартира нова процедура по набиране на авариен член от област Силистра.
Желаещите да аплайват, в период до 24.05.2022 година, могат да подадат документи на място в отдел „Образование и юношески дейности“ или по електронен път на адрес: [email protected]
Съветът на децата е съвещателен орган към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето, който работи от 2003 година в осъществяване на главните правила на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и Закона за протекция на детето. Целта му е да предизвиква детското присъединяване в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения. Съветът на децата включва представители на възраст от 13 до 16 година от всяка административна област и на деца от уязвими групи като им дава опция да обменят познания, умения и полезности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и районно равнище.
Желаещите могат да аплайват за присъединяване в асортимент в следните посоки:
Членове на учебни форми за самоуправление, според член 171 на Закона за предучилищното и учебното обучение, или на детски/младежки препоръки, парламенти и др.Представители на детски и юношески начинания и стратегии, финансирани от бизнеса.Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в обществени услуги за деца.Индивидуални кандидатури.
В период до 15 юни 2022 година комисия, назначена от Кмета на Община Силистра, ще прегледа постъпилите кандидатури и ще извърши асортимент на аварийните членове на Съвета, според посочените в Процедурата критерии, и изготви оферти, показани на Областния шеф на област Силистра.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР