През 2021 г. България продължава да бъде страната от ЕС,

...
През 2021 г. България продължава да бъде страната от ЕС,
Коментари Харесай

При едноличното управление на Радев: България затъва в корупция, сочи доклад на „Трансперънси интернешънъл“


През 2021 година България продължава да бъде страната от Европейски Съюз, в която популацията има най-силно разбиране, че се шири всеобща корупция, демонстрира годишният отчет на „Трансперънси интернешънъл“ (Transparency International), публикувана през днешния ден. В нея страната утежнява позицията си в световната ранглиста с още две места по отношение на 2020 година и слиза на 78-о място от 180 страни в компанията на Буркина Фасо и Бенин.

Най-близката страна от Европейски Съюз е Унгария (73), а Румъния се е изкачила с една позиция на място 66. В Индекса за усещане на корупцията България е с 42 единици от оптимални 100, което не е най-лошият резултат – през четири от последните 10 години тя е имала показател 41. Но други страни поставят повече старания в битката с корупцията и я изпреварват.

При съставянето на корупционния показател са употребявани огромен брой отчети и аналитични оценки, оповестени от авторитетни интернационалните проучвателен и финансови институции, измежду които Световната банка, Световният стопански конгрес, „Икономист интелиджънс юнит“, „Фрийдъм хаус“, Световният план за правораздаване, фондация „Бертелсман“, Университетът в Гьотеборг и други. Изследването се разгласява от 1995 година насам и отразява разбори, оценки и усещания по отношение на равнището на корупция съгласно представителите на бизнеса, локалните и задграничните анализатори в съответните страни. България е включена в проучването за двадесет и четвърти следващ път. Мантрата „борба с корупцията“ бе употребена до погнуса от Радев и пионките му-ДБ, „промяната“, Българска социалистическа партия и чалгарите на Слави. Но какво се оказва действително? Че след съвсем година еднолично ръководство на „почтените“ хора на президента страната ни затъва в допълнение в блатото на корупцията.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР