През 2021 г. Антъни Хопкинс получи втория си Оскар за

...
През 2021 г. Антъни Хопкинс получи втория си Оскар за
Коментари Харесай

Антъни Хопкинс: Не мисля, че дъщеря ми иска да знае много за мен 


През 2021 година Антъни Хопкинс получи втория си Оскар за ролята в психическата драма „ Бащата “. Така той стана най-възрастният притежател на влиятелната премия.

По подигравка на ориста, ролята на татко наподобява не се е удала на артиста в действителния живот. Той има единствено едно дете и самичък е признавал, че не е приказвал с щерка си в продължение на повече от 20 години.

Възможно е да не знаете съвсем нищо за тази трагична фамилна история, тъй като Антъни Хопкинс рядко приказва за персоналния си живот. А работата му в киното е толкоз впечатляваща, че всичко друго остава на назад във времето.

Дъщерята на звездата от „ Мълчанието на агнетата “, Абигейл Хопкинс, също е сбита по въпроса пред New York Post: „ Това беше мъчителен интервал от живота ми и не мога да приказвам за него. “

През 1966 година артистът се дами за първата си брачна половинка, актрисата Петронела Баркър. Детето им се ражда две години по-късно. За страдание обаче щастливият фамилен живот на двойката ще продължи напълно малко, а бракът им ще рухне под тежестта на два казуса – един необичаен синдром и алкохолът.

Хопкинс рядко приказва за първия си брак, само че е признавал, че като цяло не се оправя добре с персоналните връзки и връзките. Всъщност той е диагностициран със синдром на Аспергер на късен стадий от живота си. Характерно за хората с този синдром е, че могат да изпитват повече компликации във връзките си от другите.

В късите си изказвания по отношение на своя първи брак и връзката с единственото си дете, Антъни Хопкинс признава пред Mirror: „ Предполагам, че съм лакомец. Не съм бил добър брачен партньор или татко. “

Когато става татко, Хопкинс е изгряваща звезда, само че за жалост има проблеми с алкохола.

След години той ще взе участие в акция за набиране на средства на Анонимните алкохолици, където ще показа, че съжалява за болката, която е предизвикал през интервала в живота си, в който е пиел доста.

„ Имаше дни, в които изпивах бутилка текила и не ме интересуваше дали ще умра. Обичах текилата “, спомня си той.

През 1970 година, до момента в който е под въздействието на алкохол, Хопкинс изпуска полета си. Затова асистентката на продукцията, по която работи, на име Джени Линтън, е изпратена да го вземе от летището.

Впоследстие Хопкинс напуща жена си и щерка си, а през 1973 година се дами за самата Линтън.

Смята се, че втората му брачна половинка му оказва помощ да преодолее пристрастяването си към алкохола. Това обаче не прави горчивата разлъка сред родителите на Абигейл по-лека.

Тя съвсем не е виждала известния си татко и разкрива пред Telegraph, че няма същински мемоари от времето, когато той е бил част от живота на нея и майка ѝ.

По-късно Абигейл признава още, че проблемите, свързани с татко ѝ, са унищожили психологичното ѝ здраве и са съдействали да посегне към опиатите: „ Затворих толкоз доста страсти в детството си, че това накара мозъка ми да изчезне. “

„ Бях доста покрай това да се самоубия. Това беше най-лошият миг, който си припомням. Тотално малтретирах мозъка и тялото си. Основната причина беше фактът, че татко ми и аз имахме периодическа връзка, когато бях млада. Бях ядосана и изпитвах доста тъга. “

Скоро след излизането на „ Мълчанието на агнетата “ през 1991 година Хопкинс и щерка му се свързват още веднъж. Те минават дружно по аления килим на премиерата на „ Малкият човек Тейт “ (1991 г.), а Абигейл даже получава функции в два от филмите на татко си.

Според нея е „ леко смущаващо “ да играе дружно с него, защото по това време той към този момент е одобрен артист.

За актьорската си кариера тя избира името Абигейл Харисън, пробвайки да се разграничи от всевъзможни изказвания, че се пробва да се възползва от известното име на татко си.

Около 2001 година двамата още веднъж губят контакт и на идната година Хопкинс споделя пред Хауърд Стърн, че всичко, което знае, е, че щерка му живее „ някъде в Англия “.

Той споделя още: „ Предполагам, че сме се отчуждили. Не мисля, че тя желае да знае доста [за мен]. Надявам се да е добре. “

Пред Radio Times през 2018 година артистът признава, че даже не знае дали към този момент е станал дядо, добавяйки: „ Хората се разделят. Семействата се разделят и, разбирате ли, не престават живота си “. Всеки прави своя избор. “, оповестява varna24.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР