През 2021 Даниил Медведев покори връх, който бе резервиран само

...
През 2021 Даниил Медведев покори връх, който бе резервиран само
Коментари Харесай

Медведев може да изпревари Джокович в седмицата, в която Ноле се завръща


През 2021 Даниил Медведев покори връх, който бе запазен единствено за четирима в тениса през последните години, стигайки до №2 в света. Само след няколко седмици ще има опцията да завладее нов и да се изкачи до №1.

Новак Джокович ще е имал водачеството за повече от 80 седмици, когато се завърне за конкуренцията в Дубай. Появата му назад на корта обаче ще бъде придружена с борба за първата позиция в ранглистата.

Докато Ноле се бори за трофея в Дубай, Даниил Медведев ще гони този в Акапулко на другия завършек на света – руснакът сега се намира в по-добра позиция и даже няма да е нужно да победи Ноле в пряк конфликт, с цел да го изпревари в класирането.

Даниил можеше да стане №1 в света и по-рано, в случай че не бе позволил трагичен поврат от 2-0 сета на финала на Australian Open. Сърбинът не съумя да играе в Мелбърн, откакто бе депортиран и това отвори нови благоприятни условия пред огромния му съперник от последните месеци – Новак загуби доста точки, а Медведев бе на няколко точки от това да добави нови към сметката си.

Световният №2 имаше опция да добави нови точки към актива си в Ротердам, само че реши, че се нуждае от още време, с цел да се възвърне от тежкия шампионат в Австралия.

Зверев също е в борбата за челното място, само че ранното му отпадане в Мелбърн проваля проектите му досега.

Джокович има 11 015 точки, само че ще загуби 2000 през февруари – това бе месецът, в който се организира Australian Open през предишния сезон, а сърбинът победи в конкуренцията.

Между 21 и 26 февруари Медведев ще играе на Mexican Open, където още веднъж можем да станем очевидци на негова борба с Рафаел Надал. По същото време пък Джокович ще се състезава в Дубай, където конкуренцията стартира по-рано – на 14.

Джокович ще се нуждае от по-преден резултат от съперника си, в случай че желае да резервира първото място.

В дълготраен проект задачата му ще е комплицирана, защото през 2021 Ноле завоюва три шампионата от Големия шлем и има да пази оценките си от Ролан Гарос и Уимбълдън, както и край от US Open.

Същевременно имунизационния му статут продължава да съставлява проблем, защото се чака от ден на ден шампионати да изискват ваксина против ковид от участниците си. Напоследък обаче се заприказва, че сърбинът обмисля опцията да си направи такава, с цел да преследва върховете в тениса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР