През 2020 година ще започне изграждане на пътен възел от

...
През 2020 година ще започне изграждане на пътен възел от
Коментари Харесай

Аврамова: Догодина ще изградим пътен възел от АМ Тракия към град Кермен

През 2020 година ще стартира създаване на пътен възел от Автомагистрала " Тракия " към град Кермен и обитаемоте места. Това заяви пред публицисти през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която направи оглед на мястото при 261-ви км от автомагистралата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министерството на районното развиване и благоустройството е поело ангажимент да построи този пътен възел, сподели тя. Съоръжението е било включено в Общия организационен проект на община Сливен през март, 2019 година. До края на годината ще бъде предоставено предпроектно изследване с премерване на трафика, археологически и екологични изследвания на терените, както и план на разноските по построяването.

Министър Аврамова напомни, че към този момент са били предоставени предпроектни изследвания за построяването на четирилентов път, свързващ регионалните центрове Сливен и Ямбол. В идващия програмен интервал, когато ще бъдат финансирани значими надобщински планове, ще бъде направено това уголемение.

По думите на министър Аврамова, област Сливен е с най-хубави пътища, като от 590 км, единствено 40 км са в неприятно положение. От началото на годината в региона за ремонт и поддържане на пътната мрежа са вложени 21 милиона лв.. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР