През 2020 година са сключени договори за изграждането на салони

...
През 2020 година са сключени договори за изграждането на салони
Коментари Харесай

Радостин Василев: 15 млн. лв. са платени за спортни проекти, нито един не е реализиран

През 2020 година са подписани контракти за построяването на салони в учебни заведения в разнообразни краища на страната на стойност 15 млн. лева До през днешния ден не е изпълнен нито един. Това разгласи в ефира на " Карай напряко " министърът на спорта Радостин Василев. По думите му само по един от плановете е почнало планиране. 

" Няма построен нито един състезателен салон. Установихме, че гаранциите на някои от изплатените контракти са изтекли. Виждаме типичен образец от автомагистралите. 15 милиона лева- година по-късно договорите са изтекли и няма осъществяване, а парите ги няма ", изясни той. 

Министърът беше безапелационен, че следва изясняване къде са изчезнали парите. 
" Поискал съм възобновяване на всички предплатено платени средства. Има съответни лица, които са имали отговорности за действия, които не са осъществени. Умишлено двете страни очевидно са се разбрали салони да няма, само че парите да бъдат платени. Ако средствата не бъдат възобновени, ще сезирам всички способените органи ", добави Василев. 

Спортният министър посочи, че по тематиката е разговарял с вътрешния и финансовия министър. Запознат е и министър председателят. 

" Фирмите, които са сключвали тези контракти, не би трябвало да са загадка. Към момента надали ще бъдат възобновени средствата. Става въпрос за не огромни и известни компании. Вероятно са били основани с съответна цел ", сподели още той. 

Според министъра всичко, което се е случвало през последните 12 години в спорта, не се е случвало по избраните правила, а по вторични заповеди от някого по телефона. 

" Тепърва ще бъдат оповестени поетапно безобразията в спорта ", безапелационен е Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР