През 2020 година проблемите в борбата с политическата корупция в

...
През 2020 година проблемите в борбата с политическата корупция в
Коментари Харесай

Докладът на АКФ: През 2020 г. проблемите в борбата с политическата корупция се задълбочават

През 2020 година проблемите в битката с политическата корупция в България се задълбочават още повече. Това е едно от заключенията на годишния мониторингов отчет на антикорупционния фонд (АКФ). Документът годишно реализира наблюдаване на случаи на (твърдения за) корупционни закононарушения и спорове на ползи по високите етажи на властта.

Констатираната в миналогодишното проучване на АКФ ниска успеваемост на наказателното гонене на корупцията по високите етажи, през 2020 година се намалява още повече. Новите влезнали в действие присъди са само оправдателни, което дава съответствие досега от общо 13 крайни оправдателни правосъдни акта против едвам 3 неоправдателни, написа в отчета.

Според разбора, продължава да няма нито едно корупционно закононарушение, което да е осъдено с дейно наказване отнемане от независимост. Нито един краен неоправдателен правосъден акт не е реализиран през последните три години - от 2018-та до 2020-та в това число.

Мнозинството от високопоставените длъжностни лица са излъчени на съд за държание, за което съдът преценя, че не съставлява никакво закононарушение. 11 от 13 оправдателни присъди в прегледаните 45 проблема са точно заради открита от съда несъставомерност на твърдяното незаконно държание. Обвиненията на прокуратурата постоянно стъпват на превратно използване на правила от материалното наказателно право, или на неуместни логичен структури, сочи още анализът.

Според създателите, прави усещане формалният метод при положение на подадени сигнали или на изнасяне на случаи в медиите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР