През 2020 г. заявките за достъп до услугите на интернет

...
През 2020 г. заявките за достъп до услугите на интернет
Коментари Харесай

11% ръст през 2020-а на достъпа до е-услугите на НОИ

През 2020 година поръчките за достъп до услугите на интернет страницата на Националния застрахователен институт (НОИ) са достигнали 13,1 милиона, до момента в който година по-рано са били близо 12,4 милиона, което е повишаване с към 11%. Това демонстрира разбор на Национален осигурителен институт за предоставените онлайн информации и административни услуги през м.г.

При административните услуги на института, предоставяни по електронен път, ползваемостта се е нараснала над три пъти. С нарастване от към 7% са справките, свързани с парични компенсации и помощи от държавното публично обезпечаване, оповестяват от Национален осигурителен институт.

Електронните информации по отношение на отпущането и изплащането на компенсациите за безработицата записват най-голямо повишаване в използваемостта измежду всички е-услуги на институцията. През 2019 година електронните услуги " Справка за изплатени парични компенсации за безработица " и " Справка за регистрирани заявки за разпределяне на парични компенсации за безработица " са употребени по към 400 000 пъти, през предходната година поръчките за тях доближават надлежно 800 и 900 хиляди, което е повече от двойно нарастване.

За поредна година на постоянни равнища остава най-популярната е-услуга на Национален осигурителен институт - " Справка за показани в Национален осигурителен институт документи и изплатени компенсации и помощи от държавното публично обезпечаване (ДОО) ". Клиентите още веднъж са се възползвали от нея над 5 милиона пъти. Другата известна информация - за обществено обезпечаване по ЕГН, има растеж от 5% и доближава до над 2,7 милиона поръчки.

Национален осигурителен институт дава на своите клиенти повече от 70 електронни услуги - информации, е-услуги, административни услуги и други Малка част от онлайн справките за обезпечените лица са със свободен достъп, за главната част се изисква съществуване на личен идентификационен код (ПИК), който се издава във всяко едно от териториалните поделения в страната или по електронен път. Само през 2020 година броят на издадените кодове за достъп до услугите на Национален осигурителен институт е 173 хиляди, от които издадени по електронен път 3 692 посредством стартирала от края на месец ноември м.г. услуга.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР