През 2020 г. Сметната палата планира наред с регулярните одити

...
През 2020 г. Сметната палата планира наред с регулярните одити
Коментари Харесай

Сметната палата ще одитира плажните концесии

През 2020 година Сметната палата възнамерява наред с регулярните одити и няколко характерни, оповестява институцията. Сред тях са одити на концесиите в туризма, на контрола на държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала в министерствата на стопанската система и на земеделието.

Проверено ще бъде осъществяването на държавния бюджет, разноските на Българска народна банка, одит на образуването на годишното превишение на приходите над разноските на Българската национална банка за 2019 година, дължимо към държавния бюджет; доклада за осъществяването на бюджета на държавното публично осигуряване; доклада за осъществяването на бюджета на здравната каса.

С осъществяването на 41 одита за сходство при финансовото ръководство ще бъде тествана законосъобразността на ръководството на бюджетите в редица бюджетни организации и общини, като да вземем за пример ръководството на обществените средства и действия в Художествената академия, Национален фонд просвета и други От два месеца чиновниците на Художествената академия не получават заплати, а ректорът подаде оставка. повече по тематиката четете тук.

Предвидени са одити на възлагането и осъществяването на публичните поръчки, на придобиване и ръководство на общинско имущество и предписание с общинска благосъстоятелност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР