През 2020 г. ще станем свидетели на още едно произведение

...
През 2020 г. ще станем свидетели на още едно произведение
Коментари Харесай

Facebook пуска собствена криптовалута от догодина

През 2020 година ще станем очевидци на още едно произведение на Фейсбук, за което неизбежно ще чуваме и приказваме много през идващите месеци и години.

Става въпрос за криптовалута, наречена GlobalCoin, която ще бъде налична за всичките над 2.4 милиарда консуматори на обществената мрежа, съобщи The Guardian.

GlobalCoin ще бъде основана на цените на $, еврото и японската йена, и ще може да се употребява за заплащания и изпращане на пари, без потребността от банкови сметки.

По данни на английския всекидневник, Зукърбърг към този момент е разискал и прецизирал всички елементи със съответните държавни институции в Съединени американски щати и Англия, а Western Union са изиграли значима роля при дизайна на цялата система.

Предвижда се GlobalCoin да бъде налична в " дузина страни " най-малко в началото, като концепцията е с времето криптовалутата да доближи и повече страни.
 Apple Card, Apple Pay и новата кредитна карта на Apple
Това ли е най-значимата смяна в кредитните карти от 50 години насам

Защо новата кредитна карта на Apple заслужава вниманието ни

Новината не ни изненадва, защото от много време се приказва за навлизането на Фейсбук в света на блокчейн транзакциите. През 2014 година Зукърбърг назначи Дейвид Маркъс, някогашният президент на PayPal, с концепцията да помогне за развиването на финансовите услуги на обществената мрежа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР