През 2020 г. ще се проведат ученията на НАТО „Защитник

...
През 2020 г. ще се проведат ученията на НАТО „Защитник
Коментари Харесай

„Шпигел“: През 2020 година САЩ ще осъществят най-голямото за последните 25 години прехвърляне на войски в Европа

През 2020 година ще се проведат ученията на НАТО „ Защитник 2020 “, където войските ще бъдат ситуирани в Полша и балтийските страни, оповестява „ Шпигел “.

Като част от американските учения се възнамерява изпращането на 20 хиляди бойци в Европа: общо 37 хиляди бойци ще вземат участие в маневрите. Според един от депутатите от немската Лява партия, плануваните учения са „ подрънкване със саби “ и ще доведат до реакция от страна на Русия.

Военното командване на Съединени американски щати разкри детайлности за ученията „ Защитник 2020 “, оповестява „ Шпигел “. В рамките на ученията ще се практикува прехвърлянето на войски в Полша и балтийските страни: в маневрите ще вземат участие общо 37 хиляди бойци.

По този метод Съединени американски щати възнамеряват да извършат най-голямото попълване на европейския си контингент през последните 25 години, отбелязва изданието: 20 000 американски войски ще бъдат превозени през Атлантическия океан.

Според „ Шпигел “ задачата на ученията е да се усили боеспособността на войските на НАТО и да се сплаши евентуален зложелател. Общо в тях ще вземат присъединяване 19 страни. Германия ще работи като транспортен хъб: от април до май войските с присъединяване на Бундесвера ще преминат през немска територия.

Миналата седмица Лявата партия подлага на критика плануваните маневри: „ Тези учения ще доведат до реакция от страна на Русия, която ще докара до увеличение на напрежението. Изглежда, че думата "деескалация " към този момент не е в речника на НАТО ", съобщи представителят на партията Александър Ной. Депутатът изиска държавното управление да откаже да взе участие в ученията, както и „ да не дава немска територия за това „ подрънкване със саби “.

Изданието напомня, че през януари в Германия мина командването на Съвместната оперативна група на НАТО за висока подготвеност, основана в отговор на "анексирането " на Крим от Русия.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР