През 2020 г. приходите от електронна търговия в Европа се

...
През 2020 г. приходите от електронна търговия в Европа се
Коментари Харесай

2023 ще бъде годината на електронната търговия

През 2020 година приходите от електронна търговия в Европа се правят оценка на 425 милиарда $. Според прогнозите приходите от нея ще продължат да порастват, достигайки 569 милиарда през 2025 година Ако вашият бизнес към момента не се е възползвал от това, което електронната търговия може да предложи, ще бъде рационално да преразгледате опциите, защото трендовете демонстрират отлични вероятности и през 2023 година

Ролята на омниканалната търговия

Практиката на омниканалната покупка е извънредно известна. 56% от хората, които са закупили артикули от физически магазин, са употребявали своите смарт телефони, с цел да търсят артикули или да вършат пазарни изследвания, до момента в който са в магазина. Това значи, че клиентите желаят да могат да вършат своите изследвания онлайн, даже в случай че към този момент са в магазин и обмислят да създадат покупка .

Въз основа на това към този момент наложено потребителско държание, е за предпочитане да се сътвори поредно потребителско преживяване във всички допирни точки на омниканалната търговия на дребно. Тези допирни точки могат да включват телефонни позвънявания, онлайн визити, покупки на мобилни устройства и персонално взаимоотношение. За да създадат покупка, клиентите могат да се свържат с марките посредством някой или всички тези канали, тъй че техният опит да бъде уеднаквен.

Мобилна търговия

Технологиите се развиват и това води до увеличение на мобилните търговски транзакции . Днес в света има 7,26 милиарда консуматори на мобилни телефони , в това число смарт телефони и стандартни телефони. Това значи, че 91% от международното население има мобилен телефон. Освен това, съгласно прогнозите, потребителите на мобилни телефони ще доближат 7,516 милиарда до 2026 година За електронната търговия на дребно това значи, че от ден на ден и повече консуматори ще могат да купуват артикули или услуги посредством своите мобилни устройства , предпочитайки мобилната търговия като канал за продажби.

Очаква се световните продажби на мобилна търговия да доближат 4,5 трилиона евро до 2024 година, което съставлява почти 69,9% от общите продажби на електронна търговия . Следователно, като се има поради, че половината от онлайн трафика се прави на мобилни устройства, жизненоважно е да се уверите, че вашият уебсайт е усъвършенстван за мобилни телефони.

Социална търговия

Популярността на обществените медии нараства всяка година. 59% от хората употребяват платформи за обществени медии . За 2022 прогнозата беше, че такива платформи ще генерират 1 трилион евро световни продажби, а се чака този брой да се усили до 2,9 трилиона евро до 2026 година Най-популярните обществени медийни платформи за обществена търговия са Instagram, Фейсбук, TikTok, Pinterest, Snapchat, а в този момент и Twitter. Ако вашият бизнес за електронна търговия към момента не употребява една от тези платформи, в този момент е подобаващият миг да стимулирате продажбите си посредством тях.

Интеграцията на ERP с електронната търговия

с електронната търговия към този момент е нужда, а не благопожелание. Тя е от решаващо значение за всеки бизнес, която желае да остане конкурентоспособен, тъй като отстрани опцията за човешки неточности и пропуски, дава данните за наличност в действително време, улеснява оценката на търсенето на артикули въз основа на демографските данни и води до доста по-ниски разноски. За да управлявате добре своя бизнес, е нужно деликатно да ревизирате наличните на пазара, преди да ги внедрите във вашата платформа за електронна търговия. Една от положителните варианти на българския пазар за бизнес мобилни решения са и.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР