През 2020 г. около 65% от всички възрастни (от 16

...
През 2020 г. около 65% от всички възрастни (от 16
Коментари Харесай

Българите пазаруват най-малко онлайн в ЕС

През 2020 година към 65% от всички възрастни (от 16 до 74 години) в Европейски Съюз са си купили/поръчали артикули или услуги по интернет през 12-те месеца преди изследването. Младите хора сред 25 и 34 години са 2,5 пъти по-склонни да употребяват интернет за извършване на покупки (83 на сто), в сравнение с хората във възрастовата група 65-74 години (33 на сто), регистрира Евростат.

Онлайн извършването на покупки доби известност в Европейски Съюз с по-разпространеното прилагане на интернет измежду всички възрасти. Потребителите ценят достъпността до необятна гама от артикули когато и да е и на всички места, с спомагателното преимущество на специфичните цени. Събития като Черен петък, както и Кибер понеделник, са някои от случаите, при които онлайн извършването на покупки има преимущество в календара, отбелязва статистическата работа, предава " Монитор ".

От всички райони на Европейски Съюз, датският Столичен регион записва най-висока податливост към прилагане на електронна търговия (91%), следван от Средна Ютландия (също в Дания) и нидерландския Утрехт - и двата по 90%.

В дъното са четири района в България с най-нисък дял през 2020 година: Северен централен (25%), Южен централен и Югоизточен (по 26%) и Северозападен (27%).

Когато са интервюирани през 2020 година, 19 на 100 от всички възрастни са показали, че в никакъв случай не са правили онлайн покупка. Този отговор е най-чест в 11 района в Европейски Съюз, в това число всички в България и Румъния.
Потребителите правят по електронен път и банкови действия. През 2020 година 58 на 100 от пълнолетното население на Европейски Съюз е употребило интернет банкиране през трите месеца преди изследването.
Датският Столичен регион е с най-голям дял в електронното банкиране - 96
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР