През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания. Това показва

...
През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания. Това показва
Коментари Харесай

Няма незаконни подслушвания със СРС през 2020 г., установи Бюрото за контрол

През 2020 година не е имало противозаконни подслушвания. Това демонстрира отчетът на Бюрото за надзор на СРС-тата, признат през днешния ден от парламентарната комисия за надзор на службите, оповестява Българска национална телевизия.

В него е разказано, че настояванията и разрешенията за използване на специфични разследващи средства са намалели по отношение на предходни години . По-малко са и отводите. Отбелязано е, че контролът е станал по-ефективен, а заявителите - по-прецизни.

Най-много заявки за СРС са подадени от Специализираната прокуратура за следствие на проведени незаконни групи и надлежно най-вече позволения за използване е издал Специализираният углавен съд.

И ръководещи, и съпротива дефинираха отчета като справедлив.
 Бюрото за надзор откри единствено 7 души, подслушвани със СРС през 2021 година
Бюрото за надзор откри единствено 7 души, подслушвани със СРС през 2021 година

Приключени са общо 246 преписки

Приключва митът за противозаконните подслушвания през 2020 година на всички протестиращи жители, политици и публицисти, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От своя страна депутатът от Има Такъв Народ Николай Радулов посочи, че СРС-тата може да са били законни, само че в огромната си част са били позволени особено за митингите от ръководителите на Специализираните съдилища.

Припомняме, предходната година СГП се самосезира по медийни изявления за противозаконни подслушвания на жители, участващи в митингите през 2020 година Скандалът потегли от изявление на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов, само че и други политици от опозицията се включиха с изказвания, а и. Потвърди и. Подобно изказване направи и служебният министър Стефан Янев.

През юли обаче Софийска градска прокуратура за това дали са били подслушвани политици, като е прекратила формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 339а, ал.1 от Наказателен кодекс, защото не са открити доказателства за противозаконни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР