През 2020 г. на софиянци вече няма да им се

...
През 2020 г. на софиянци вече няма да им се
Коментари Харесай

През 2020 г. софиянци вече няма да ходят до Черноморието - морето идва в София

През 2020 година на софиянци към този момент няма да им се постанова да вървят чак до Черноморието, а ще могат да плажуват в първия в столицата аквапарк. Той ще бъде издигнат в парк „ Възраждане”, публичната поръчка за разширението на който към този момент е пусната. Софийски парцели ЕАД започва публичната поръчка за планиране, строителство и авторски контрол, написа в. Труд.

Прогнозната стойност на поръчката е 9.55 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е година. Оферти се подават до 26 септември.

В парка ще има и шест минерални басейна, един от които закрит.

БЛИЦ напомня, че преди време се появиха и неповторими фотоси и видео, които демонстрираха по какъв начин ще наподобява грандиозната инвестиция .

Фандъкова ревизира осъществяването на ремонта на Западен парк. В момента се работи по инженерната инфраструктура, канализацията, шахтите и електрическата мрежа. Обособени са площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Във връзка с условието за механически решения за настилките, Фандъкова настоя да бъдат показани опитни мострени сектори. Паркът ще се ремонтира 12 месеца, ище е подготвен 2019 година На 530 дка се градят алеи, осветяване, поливна система и видеонаблюдение. Изгражда се вход към „ Люлин”, прецизира в. Труд.

Очаква се в събота да завърши ремонтът на платното в посока Бояна на бул. „ България” в правата от бул. „ Гешов” до бул. „ Г. Делчев”. След това ще стартира обновяването на платното в посока – център. То ще е готово на 10 септември.

Преди дни кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че в случай че едното платно не е готово до събота, ремонтът на другото ще остане за следващата година. Според оповестеният период, в четвъртък би трябвало да бъде положен износващият пласт асфалт. Полагането му стартира през днешния ден, тъй че единствено метеорологичните условия биха попречили на реконструкцията да продължи. Ремонтирана е настилката, основата е заздравена с железна мрежа, положена е хидроизолация на подлезите при ул. „ Ручей” и ул. „ Нишава”.

Столичният зам.-кмет Дончо Барбалов пък ревизира на ремонтите в общинските лечебни заведения и ДКЦ-та. Тази година общината отпусна 6 млн. лева за поправки и съоръжение в здравните заведения. В Първа АГ болница „ Св. София” реконструират покрива и купуват мамограф, ехограф и лапароскопско съоръжение. Санират 11 ДКЦ и обновяват покрива там. Със 170 000 лева ремонтират Медицински център 9.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР