През 2020 г. концепцията за най-добрия град за живеене се

...
През 2020 г. концепцията за най-добрия град за живеене се
Коментари Харесай

10-те най-добри града за живеене в света през 2020 година

През 2020 година концепцията за най-хубавия град за живеене се промени. Вече не се стремим единствено да имаме благоприятни условия за развлечения и просвета, екологичен въздух и заплата, с която да се устояваме и апропо да спестяваме. Търсим нещо, за което в никакъв случай не сме предполагали, че ще би трябвало да се тревожим толкоз доста: здравето.

Поради тази причина годишната ранглиста на списание „ Global Finance “ е обновена. В търсенето на най-хубавия град за живеене в света включват нормалните си параметри, само че са прибавят данните за смъртните случаи от Ковид-19 на милион поданици и го правят оценка с коефициент 3, с цел да му се даде приоритет.

По този метод, с цел да бъде един град най-хубавият в света, е належащо да реализира положителни резултати в икономическата мощност, научните проучвания и развиването, културното взаимоотношение, обитаемостта, околната среда и достъпността (според отчета на „ Global City Power “), както и приходите на глава от популацията (по данни от Световната банка). Но също по този начин и за първи път през 2020 година са включени данните за засегнатите от пандемията, предоставени от Университета Джон Хопкинс.

 10-те най-хубави града за живеене в света през 2020 година

Поради тази причина някои от градовете, които рутинно са били в топ 10 или топ 20, са се сринали до доста по-ниски позиции заради неприятни данни в пандемията. По този метод Брюксел се реалокира на позиция 43, Милано – до позиция 40, а испанските представители – Барселона и Мадрид, са паднали надлежно на позиции 38 и 35.

Има градове обаче, които се опълчват на слизането от трона. Лондон, с отлични оценки във всички останали области, би бил безапелационен победител в надпреварата през 2020 година, само че високият % на инфектирани и умряли от ковид го смъкна на второ място.

Златото за най-хубавия град тази година отива в Токио, който е един от най-бързите и най-ефективни при оправянето със болестта. Почти от първия миг Япония затвори границите и разгласи, че отсрочва Олимпийските игри, като по този метод съумя да задържи вируса за малко време.

Ето цялостната ранглиста с 10-те най-хубави града за живеене през 2020 година:

1. Токио, Япония
2. Лондон, Англия
3. Сингапур, Сингапур
4. Ню Йорк, Съединени американски щати
5. Мелбърн, Австралия
6. Франкфурт, Германия
7. Париж, Франция
8. Сеул, Северна Корея
9. Берлин, Германия
10. Сидни, Австралия

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР